Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Aan het Singel in hartje Amsterdam vind je de hoofdvestiging van de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam. Hier kun je vrijwel het gehele jaar door terecht voor een fijne studieplek, hulp bij je studie of onderzoek en een ruime geesteswetenschappelijke collectie.

Toegangsbeleid

Met een geldige pas is de UB toegankelijk voor UvA-studenten en -medewerkers, HvA-studenten en -medewerkers en voor wie ingeschreven staat als lener. Let op: in tentamenperiodes is de toegang voor HvA-studenten/medewerkers en externe leners beperkt. Lees meer over het toegangsbeleid.

Studieplekken

Bekijk de openingstijden van de studieplekken.

Service & Collectie

In het informatiecentrum op de 1e verdieping kun je terecht met vragen en voor diverse faciliteiten:

In het C- en E-gebouw vind je de actuele collecties (GW-collecties) op het gebied van filosofie, religie, kunstgeschiedenis, Grieks en Latijnse literatuur, wetenschap en technologie. De collectie muziekwetenschap bevindt zich in A2.01. De collecties zijn geordend volgens de systematiek van de Library of Congress Classification.

De overige geesteswetenschappelijke collecties vind je in de P.C. Hoofthuis Bibliotheek. Bekijk de indeling van de collectie.

Overige faciliteiten

Bekijk de openingstijden van Service & Collectie.

Toegankelijkheid

Rechts van de hoofdingang (naast de draaideur) bevindt zich een schuifdeur. Bezoekers in een rolstoel kunnen via deze deur naar binnen. Sommige gedeelten in het gebouw zijn niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, namelijk: Vondelzaal, Belle van Zuylenzaal en C-gebouw 2e verdieping (gedeelte collectie PR-Z).

Parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers

Binnen de gemeente Amsterdam geldt dat je de Amsterdamse parkeervergunning voor mindervalide bezoekers kunt aanvragen als je in het bezit bent van een Europese gehandicaptenparkeerkaart. Daarmee kun je gratis parkeren op alle parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt.

Adres & Contact

Vragen, klachten of suggesties? Geeft het door aan de Bibliotheek via de contactpagina.

Bezoekadres: Singel 425, 1012 WP Amsterdam
Telefoon: 020 525 1405
Postadres: Postbus 19185, 1000 GD Amsterdam
Bekijk in Google Maps