Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Op bezoek & studeren

Door de coronacrisis zijn er minder faciliteiten beschikbaar en is er een strenger toegangsbeleid op de UvA. We doen ons best om in de huidige situatie een zo goed mogelijke dienstverlening aan te bieden. Wat dit voor jou als student of bezoeker betekent vind je op deze pagina.

Op locatie

Waar moet ik rekening mee houden als ik naar de bibliotheek ga? Bekijk onze webpagina Op locatie voor basisinformatie en praktische zaken zoals ons toegangbeleid en faciliteiten.

Locaties & openingstijden

De Bibliotheek zit verspreid over de stad. Bekijk de lijst met locaties en bijbehorende openingstijden.

Studieplek reserveren

Studieplek nodig? Zoek dan via de Bibliotheek een geschikte studieplek. Studenten en medewerkers van de UvA kunnen gebruikmaken van een gelimiteerd aantal studieplekken. Vooraf reserveren is verplicht.

Digitale studiesessies

Thuis studeren in plaats van op locatie? Dat kan met Onlinebrary. Een online omgeving die je ondersteunt bij het thuisstuderen. De concentratie en motivatie van (samen) studeren in de bibliotheek, maar dan vanuit huis.

Laptop (Chromebook) lenen

Heb je even geen computer tot je beschikking, maar moet je toch het een en ander uitwerken voor je studie? Via de Bibliotheek kun je een Chromebook lenen.

Printen, kopiëren, scannen

Voor medewerkers en studenten van de UvA die materiaal komen ophalen bij de UB Singel is het mogelijk om dit materiaal ter plekke te kopiëren en te scannen. Afhankelijk van de locatie die je kiest heb je een studieplekreservering nodig om te kunnen printen.

Scriptie schrijven & publiceren

Om je bij te staan tijdens het schrijven en publiceren van je scriptie, heeft de Bibliotheek informatie op een rijtje gezet. Van het zoeken van informatie en bronnen tot workshops. Ben je klaar met je scriptie? Dan wil je deze misschien online publiceren. Je vindt hier aanvullende informatie per faculteit.

Slimme tools & tips voor tijdens je studie

Kan jij wel wat hulpmiddelen gebruiken voor tijdens je studie? Lees dan snel verder. De database van de UvA en externe applicaties kunnen een boost geven aan je productiviteit en concentratie.

Readers in Canvas

Sommige docenten gebruiken readers om verplichte of aanvullende literatuur aan te bieden. Zoek in de betreffende cursus in Canvas naar eventuele readers die zijn samengesteld door je docent. Daar kun je de readers ook downloaden of zelfs een gedrukte versie bestellen.