Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Op bezoek & studeren

Op locatie

Waar moet ik rekening mee houden als ik naar de bibliotheek ga? Bekijk onze webpagina Op locatie voor basisinformatie en praktische zaken zoals ons toegangbeleid en faciliteiten.

Locaties & openingstijden

De Universiteitsbibliotheek zit verspreid over de stad. Bekijk de lijst met locaties en bijbehorende openingstijden.

Studieplek reserveren

Studieplek nodig? Studenten en medewerkers van de UvA kunnen weer gebruikmaken van een gelimiteerd aantal studieplekken. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Digitale studiesessies

Thuis studeren in plaats van op locatie? Dat kan met Onlinebrary. Een online omgeving die je ondersteunt bij het thuisstuderen. De concentratie en motivatie van (samen) studeren in de bibliotheek, maar dan vanuit huis.

Chromebook lenen

Heb je even geen computer tot je beschikking, maar moet je toch het een en ander uitwerken voor je studie? Via de Bibliotheek kun je een Chromebook lenen.

Printen, kopiëren, scannen

Op onze locaties kun je tegen betaling printen, kopiëren en scannen. 

Scriptie schrijven & publiceren

Om je bij te staan tijdens het schrijven en publiceren van je scriptie, heeft de Bibliotheek informatie op een rijtje gezet. Van het zoeken van informatie en bronnen tot workshops, en van citeren en bronvermelden tot het publiceren van je scriptie.

Slimme tools & tips voor tijdens je studie

Kan jij wel wat hulpmiddelen gebruiken voor tijdens je studie? Lees dan snel verder.

Readers in Canvas

Sommige docenten gebruiken readers om verplichte of aanvullende literatuur aan te bieden. Je vindt de readers in Canvas, de digitale leeromgeving van de UvA. Hier kun je de readers ook downloaden of zelfs een gedrukte versie bestellen.