Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Vraag het de Bibliotheek

Vragen, meldingen of klachten?

Bekijk eerst de webpagina met Updates vanwege het coronavirus.

Heb je een andere vraag, melding of klacht? Of mis je een publicatie in de collectie relevant voor onderwijs en onderzoek? Laat het ons weten.

Contactformulier

Heb je een vraag over onze erfgoedcollecties? Neem dan direct contact op met de onderzoekzaal Allard Pierson.

Liever direct iemand spreken?

App of bel ons!

WhatsApp naar 06 - 10 71 72 10 
Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Bellen naar 020 - 525 14 05
Dagelijks van 09.00 tot 18.30 uur.

Veelgestelde vragen

Studeren en faciliteiten

 • Kan ik een Chromebook lenen in de bibliotheek?

  De reguliere uitleen van laptops met Chrome OS (Chromebook) voor één dag is op dit moment niet mogelijk. Mocht je dringend een Chromebook voor langere tijd nodig hebben, bijvoorbeeld voor een online examen of omdat je eigen laptop in reparatie is, dan kun je een verzoek indienen via het contactformulier van de Bibliotheek. Het aantal Chromebooks is beperkt. Voor wie een laptop nodig heeft, is er de optie om er een te huren via Studiepc.nl (met korting via Surfspot).

Online toegang, lenen en retourneren

 • Kan ik boeken aanvragen en lenen?

  UvA-studenten en -medewerkers en externe leners kunnen gedrukte materialen aanvragen via CatalogusPlus. Momenteel is alleen UB Singel beschikbaar als ophaallocatie. De open collecties op de UB Singel zijn momenteel niet toegankelijk.

  Let op: boeken uit de collectie van de Hogeschool van Amsterdam kunnen niet via CatalogusPlus worden aangevraagd. UvA-studenten en -medewerkers kunnen er voor kiezen om via het contactformulier een aanvraag te plaatsen voor gedrukt materiaal van de HvA.

 • Hoe lang duurt de levering van mijn boeken?

  Door de coronaperiode en genomen maatregelen kan de levering van materiaal langer duren dan je van ons gewend bent. Wanneer het materiaal voor je klaar ligt, ontvang je van ons een afhaalbericht per e-mail.

 • Vanwege de coronamaatregelen kan ik op dit moment niet naar de bibliotheek komen om mijn boeken in te leveren. Wat moet ik doen?

  Boeken waar geen reservering van een andere lener op staat, kunnen worden verlengd. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier. Voor wie het niet mogelijk is om boeken in te leveren op een bibliotheeklocatie kan deze per post naar ons opsturen:

  Universiteitsbibliotheek van Amsterdam
  Postbus 19185
  1000 GD Amsterdam

  Sommige postdiensten (bijvoorbeeld DHL) leveren niet aan postbussen. Verstuur dan je pakket naar:

  Universiteit van Amsterdam
  Referentie Postbus 19185 (Universiteitsbibliotheek)
  Tafelbergweg 51
  1105 BD Amsterdam

  In verband met de verwerkingstijd van de post kan het enige tijd duren voordat de boeken uit je account verdwijnen.

 • Wat kan ik als externe lener?

  Onder externe leners worden verstaan: particuliere leners, alumni en leners van andere universiteiten of gelieerde instellingen.

  Externe leners kunnen vanaf 22 maart weer gedrukte materialen aanvragen via CatalogusPlus en ophalen bij de UB Singel. Retourneren kan ook uitsluitend bij de UB Singel. Het is voor externe leners niet mogelijk om te studeren in de bibliotheek of een studieplek te reserveren. Ook is het niet mogelijk om materialen uit de open collecties te raadplegen of om gebruik te maken van de publiekspc's (raadpleging digitale collectie).