Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Veelgestelde vragen

Heb je vragen, meldingen of klachten? Lees dan eerst de antwoorden op veelgestelde vragen. Dat helpt jou misschien ook verder.

Studeren en faciliteiten

 

Online toegang, lenen en retourneren

 • Kan ik boeken aanvragen en lenen?

  UvA-studenten en -medewerkers en externe leners kunnen gedrukte materialen aanvragen via CatalogusPlus en ophalen op een locatie naar keuze. Externe leners kunnen materialen uitsluitend ophalen bij de UB Singel.

  De open collecties op de verschillende bibliotheeklocaties zijn beperkt toegankelijk voor externe leners. Heb je dringend materiaal nodig uit de open collecties dat niet aanvraagbaar is via CatalogusPlus? Neem dan telefonisch contact met ons op via 020 525 1405 voor het maken van reservering voor een inzageplek.

  Erfgoedmaterialen en bijzondere collecties kunnen worden ingezien op de onderzoekzaal Allard Pierson. Reserveren van een werkplek vooraf is verplicht.

 • Hoe lang duurt de levering van mijn boeken?

  Door de coronaperiode en genomen maatregelen kan de levering van materiaal langer duren dan je van ons gewend bent. Wanneer het materiaal voor je klaar ligt, ontvang je van ons een afhaalbericht per e-mail.

 • Hoe kom ik bij de digitale collectie van de Bibliotheek?

  UvA-studenten en -medewerkers krijgen toegang tot digitale collecties door in te loggen in CatalogusPlus (rechts bovenin). Bij sommige databases kan het nodig zijn eerst VPN aan te zetten.

  Externe leners die de digitale collectie willen raadplegen, kunnen een collectie-pc reserveren in de UB Singel. Reserveren kan telefonisch via 020 525 1405.

 • Wat kan ik als externe lener?

  Onder externe leners worden verstaan: particuliere leners, alumni en leners van andere universiteiten of gelieerde instellingen.

  Externe leners kunnen gedrukte materialen aanvragen via CatalogusPlus en ophalen bij de UB Singel. Daarnaast kunnen externe leners erfgoedmaterialen en bijzondere collecties inzien op de onderzoekzaal Allard Pierson. Reserveren van een werkplek vooraf is verplicht via de website van het Allard Pierson.

  Externe leners die de digitale collectie willen raadplegen kunnen een collectie pc reserveren. Ook kan er een reservering gemaakt worden om de inzagematerialen uit de open collecties op de UB Singel te raadplegen. Reserveren kan in beide gevallen telefonisch via 020 525 1405.

  Het is voor externe leners niet mogelijk om te studeren in de bibliotheek of een studieplek te reserveren.