Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Scans op aanvraag

UvA-studenten en -medewerkers kunnen aanvraag doen voor het maken van digitale scans van modern materiaal uit de gedrukte collectie van het depot (in de catalogus te herkennen als IWO-depot). Je kunt maximaal 20% van het totaal aantal pagina’s van de publicatie laten scannen, met een maximum van 40 pagina’s. Aanvragen kunnen worden ingediend via het contactformulier van de Bibliotheek.

Voorwaarden scanaanvraag

  • Er kunnen alleen aanvragen gedaan worden voor het gedrukte (moderne) materiaal uit het IWO Boekendepot.
  • Scanaanvragen dien je in via het contactformulier van de Bibliotheek.
  • Er mag maximaal 20% van het totaal aantal pagina’s van een publicatie gescand worden, met een limiet van 40 pagina’s per aanvraag.
  • De digitale scans zijn voor eigen gebruik.
  • Docenten die een scan willen gebruiken in het onderwijs (bijvoorbeeld plaatsing op Canvas), mogen dat doen onder voorwaarden. In het stappenplan Hergebruik voor onderwijs staat uitgelegd waar je als docent rekening mee moet houden. Docenten die leeslijsten of readers in Canvas willen maken, kunnen gebruikmaken van de bibliotheekdienst Readers in Canvas
  • Scanaanvragen zijn tot het einde van collegejaar 2023-2024 kosteloos.
  • Doorlooptijd is maximaal 5 werkdagen, maar de Bibliotheek streeft naar 1 werkdag.

Reproducties laten maken 

Materialen uit de erfgoedcollecties van het Allard Pierson mogen niet worden gescand of gekopieerd door bezoekers. Wel is het toegestaan om onder voorwaarden zelf opnames te maken met eigen camera of smartphone. Daarnaast is het mogelijk voor iedereen om tegen betaling reproducties aan te vragen. Meer informatie vind je op de website van het Allard Pierson.

Studieboek als PDF

Heb je door een functiebeperking behoefte aan een digitale versie van je studieboek of delen ervan? De Bibliotheek kan jouw studieboek scannen en opslaan als pdf-bestand. Je ontvangt dit bestand op een usb-stick, zodat je de teksten uit het bestand door een computer kunt laten voorlezen. Meer informatie vind je op de webpagina Functiebeperking.