Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Workshops

Algemene workshops

Wetenschappelijke bronnen vinden

 

Ontdek hoe je effectief wetenschappelijke bronnen kunt vinden. Beschikbaar in drie versies voor Geesteswetenschappen, Maatschappij- en Gedragswetenschappen, en FNWI. Onze workshop biedt handige tips voor studenten die hun informatievaardigheden willen vergroten. Maar ook andere Bibliotheek-gebruikers zijn van harte welkom.

Informatie vinden met ChatGPT

Ontdek hoe je ChatGPT kunt gebruiken voor het effectief vinden van informatie. 

Effectieve prompts formuleren in ChatGPT

Leer hoe je duidelijke en nauwkeurige prompts formuleert in ChatGPT die je kunt toepassen op je eigen geschreven werk om je paper en/of thesis een vliegende start te geven. Na deze workshop ben je in staat om een feedbackloop te creëren, een brainstormsessie te starten en ChatGPT te gebruiken als een sparringpartner.

Science Park editie: Effectieve prompts in ChatGPT

De Bibliotheek organiseert specifiek voor studenten op Science Park aangepaste edities van de workshop Effectieve prompts formuleren in ChatGPT. Hierin leer je hoe je effectieve prompts formuleert in ChatGPT om een conceptueel visualisatiehulpmiddel te creëren dat je kunt toepassen op je eigen gegevens om je onderzoeksproject te structureren. Na deze workshop ben je in staat om een startpunt en outline voor je onderzoeksproject te creëren, en ChatGPT te gebruiken als een sparringpartner. Ook vergroot je je conceptueel begrip van algoritmes.

Citeren met Zotero

Neem deel aan de workshop over citatietool Zotero voor persoonlijk literatuurbeheer. Dit is een introductieworkshop voor UvA-studenten, -onderzoekers en -docenten.

Desinformatie en Fake news

In deze workshop maken we je bewust van het bestaan van nepnieuws en leer je hoe je nepnieuws kunt herkennen.

Digitaliseren van erfgoed: lees historische teksten met AI

Breid de reikwijdte van je onderzoek uit door te leren hoe je AI kunt gebruiken om historische bronnen leesbaar en doorzoekbaar te maken. Tijdens deze workshop krijg je de mogelijkheid om vertrouwd te raken met de AI-tool Transkribus door te oefenen met een selectie van historische bronnen.

Noor Breuning
Contactpersoon voor workshops en trainingen
Heb je vragen over een workshop? Neem gerust contact met mij op.
Mail Noor!
Foto gemaakt tijdens een workshop

Workshops voor

Faculteit der  Rechtsgeleerdheid

Liever persoonlijk advies?

  • Heb je moeite om publicaties over een bepaald onderwerp te vinden?
  • Ben je bang dat je iets mist?
  • Dreig je te verdrinken in informatie die je niet nodig hebt?
  • Levert het gebruik van een database of zoekmachine problemen op?

Als je bezig bent aan een paper of scriptie kan persoonlijk advies handiger zijn dan een groepsworkshop. De informatiespecialisten van de UvA-bibliotheek helpen je graag. Neem contact op met de informatiespecialist voor jouw vakgebied.