Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Online en in onze databases vind je veel informatie. Maar soms heb je net dat ene boek of tijdschrift nodig en dat is waar wij je bij helpen. Om te lenen heb je een studenten- of medewerkerskaart van de UvA of HvA nodig. Overige bezoekers hebben een lenerspas nodig.

Online toegang tot collectie

Studenten en medewerkers van de UvA kunnen de databases, e-journals en e-books van de Bibliotheek overal, dus ook thuis, raadplegen na inloggen met hun UvAnetID. Lees wat de voorwaarden zijn.

Alles over lenen & inzage

Vraag je publicaties uit de collectie van de Bibliotheek eenvoudig online aan via CatalogusPlus. Gaat het om boeken die ter inzage, of kort uitleenbaar zijn? Daar moet je fysiek voor langskomen. We hebben alles over lenen & inzage voor je op een rijtje gezet.

Lenerspas

Wie niet aan de UvA verbonden is maar wel publicaties uit de collectie van de Bibliotheek van de UvA wil lenen, kan online een gratis UKB-pas of betaalde lenerspas aanvragen. Lees verder hoe je dat doet en wat de voorwaarden zijn.

Aanvragen scans

Voor UvA-studenten en -medewerkers die niet naar de UB Singel kunnen komen, maar toch dringend gedrukt materiaal nodig hebben, blijft de Bibliotheek de mogelijkheid bieden om een aanvraag in te dienen voor scans van het materiaal.

Lenen bij andere bibliotheken

Als een boek of artikel niet bij de UvA of HvA beschikbaar is, kun je gebruikmaken van Interbibliothecair Leenverkeer (IBL) om het uit een andere bibliotheek aan te vragen. Voor deze dienst heb je een IBL-account nodig. Check hoe dat werkt.