Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Switch to English

Printen, kopiëren en scannen

Op locaties van de UvA

In de bibliotheken en studiecentra van de UvA kun je printen, kopiëren en scannen. Je kunt je printopdrachten ophalen bij elke printer op de Universiteit van Amsterdam. De printopdrachten blijven maximaal 24 uur beschikbaar.

Update in verband met corona

Momenteel kunnen UvA-studenten en –medewerkers printen, kopiëren en scannen bij alle geopende locaties.

Externe leners kunnen uitsluitend aangevraagd materiaal op de UB Singel scannen of kopiëren. Uitprinten van materiaal is niet mogelijk.

Printen, kopiëren en scannen 

Voor UvA studenten en -medewerkers 

Om te kunnen printen, kopiëren of scannen heb je een geactiveerde studentenpas of medewerkerspas van de UvA nodig. Studenten die willen printen of kopiëren moeten vooraf betaaltegoed op hun pas zetten. Scannen is gratis.

Voor externe leners 

Vanaf de publiekspc's in de bibliotheken kunnen externe leners materialen tegen betaling printen. Verder kunnen externe leners aangevraagd materiaal ter plekke scannen of kopiëren. Voor het printen en kopiëren van materialen moet vooraf betaaltegoed op de lenerspas worden geladen. Dit kan via de oplaadpunten op de UB Singel en het Allard Pierson. Scannen is gratis. Scans kunnen worden opgeslagen op een usb-stick of naar een e-mailadres worden gestuurd. 

Kosten prints en kopieën 

  • Zwart-wit A4: € 0,05 per pagina.
  • Kleur A4: € 0,15 per pagina.
  • A3-formaat: het dubbele van A4-formaat.

Scannen met een boekscanner

Alle printers/kopieerapparaten zijn geschikt om te scannen. Scans kunnen worden opgeslagen op een meegebrachte usb-stick of verstuurd worden naar je email. In de UB Singel en de Bibliotheek P.C. Hoofthuis zijn stand alone boekscanners met usb-poort beschikbaar.

Reproducties laten maken 

Materialen uit de erfgoedcollecties van het Allard Pierson mogen niet worden gescand of gekopieerd door bezoekers. Wel is het mogelijk om zelf opnames te maken met eigen camera of smartphone. Daarnaast is het mogelijk om hiervan reproducties aan te vragen. Meer informatie vind je op de website van het Allard Pierson.

Meer informatie

In de studenten A-Z vind je handleidingen en antwoorden op de pagina met veelgestelde vragen.

Meer ondersteuning nodig? Vraag het de Bibliotheek.