Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In de bibliotheken en studiecentra van de UvA kun je printen, kopiëren en scannen. Je kunt je printopdrachten ophalen bij elke printer op de Universiteit van Amsterdam. De printopdrachten blijven maximaal 24 uur beschikbaar.

Printen, kopiëren en scannen 

Voor UvA studenten en -medewerkers 

Om te kunnen printen, kopiëren of scannen heb je een geactiveerde studentenpas of medewerkerspas van de UvA nodig. Studenten die willen printen of kopiëren moeten vooraf betaaltegoed op hun pas zetten. Scannen is gratis.

Voor externe leners 

Vanaf de collectiepc's in de Bibliotheek kunnen externe leners materialen uit de digitale collecties tegen betaling printen. Verder kunnen externe leners aangevraagd materiaal ter plekke scannen of kopiëren. Voor het printen en kopiëren van materialen moet vooraf betaaltegoed op de lenerspas worden geladen. Dit kan via het oplaadpunt op de UB Singel. Scannen is gratis. Scans kunnen worden opgeslagen op een usb-stick of naar een e-mailadres worden gestuurd. 
Let op: het is niet mogelijk om via de collectiepc’s eigen documenten te printen.

Kosten prints en kopieën 

  • Zwart-wit A4: € 0,05 per pagina.
  • Kleur A4: € 0,15 per pagina.
  • A3-formaat: het dubbele van A4-formaat.

Scannen met een boekscanner

Alle printers/kopieerapparaten zijn geschikt om te scannen. Scans kunnen worden opgeslagen op een meegebrachte usb-stick of verstuurd worden naar je email. In de UB Singel en de Bibliotheek P.C. Hoofthuis zijn stand alone boekscanners met usb-poort beschikbaar.

Reproducties laten maken 

Materialen uit de erfgoedcollecties van het Allard Pierson mogen niet worden gescand of gekopieerd door bezoekers. Wel is het mogelijk om onder voorwaarden zelf opnames te maken met eigen camera of smartphone. Daarnaast is het mogelijk om hiervan reproducties aan te vragen. Meer informatie vind je op de website van het Allard Pierson.

Scans op aanvraag

UvA-studenten en -medewerkers kunnen aanvraag doen voor het maken van digitale scans van modern materiaal uit de gedrukte collectie van het depot (in de catalogus te herkennen als IWO-depot). Lees meer hierover op de webpagina over het Aanvragen van scans.

Meer informatie

In de studenten A-Z vind je handleidingen en antwoorden op de pagina met veelgestelde vragen.

Meer ondersteuning nodig? Vraag het de Bibliotheek.