Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Printen, kopiëren en scannen

in bibliotheeklocaties

printruimte UB

Printen

Vanaf de computerwerkplekken en vanaf de publieks-pc's in de biblio­theken kun je zowel in zwart-wit als in kleur printen op A4-papier. Er kan enkelzijdig en dubbelzijdig worden geprint. De printers staan standaard ingesteld op dubbelzijdig. Tot een kwartier voor sluitingstijd kunnen printopdrachten worden uitgeprint. 
Klik op de afbeelding om de handleiding (pdf) voor printen, kopiëren en scannen te downloaden.

 

Hier is nog meer informatie.

Printen vanaf eigen laptop, tablet of smartphone

Studenten en medewerkers kunnen op drie manieren bestanden afdrukken vanaf hun laptop, tablet of smartphone.
Op een laptop kun je alle drie de methoden gebruiken. Heb je een smartphone of tablet, gebruik dan de eerste methode. 

  • Optie 1: Stuur een mail naar print@uva.nl met als bijlage het af te drukken bestand (maximaal 35 MB) vanaf je bij de UvA geregistreerde email adres.
  • Optie 2: Ga naar uva.canon.nl, log in met je UvAnetID. Klik op Printer installeren. Installeer (binnen het UvA WiFi netwerk) de Follow-Me-Printer of (buiten het UvA WiFi netwerk) de Canon Internet Printer voor Windows, Mac OS of Linux. Daarna kun die printerdriver gebruiken door rechtstreeks je bestanden vanaf je laptop te printen.
  • Optie 3: Ga naar uva.canon.nl, log in met je UvAnetID. Klik op Bestanden uploaden. Selecteer het bestand (maximaal 75 MB) dat je wilt afdrukken, wijzig eventueel de print instellingen, en klik op Print.
  • en klik op Print.

Vervolgens ga je naar een willekeurige ‘Follow-Me-Printer’ bij de UvA. Log in met je collegekaart of medewerkerskaart en volg de aanwijzingen.

Kopiëren

In alle bibliotheken kun je in zwart-wit en kleur op A4 kopiëren. Op sommige locaties ook op A3. Informeer bij de betreffende bibliotheekbalie voor meer informatie. 

Scannen

Alle printers/kopieerapparaten zijn geschikt om te scannen. Scans kunnen worden opgeslagen op een meegebrachte usb-stick of verstuurd worden naar uw email.
In de UB Singel en de Bibliotheek P.C. Hoofthuis zijn stand alone boekscanners met usb-poort beschikbaar, die door iedereen kunnen worden gebruikt.

Betalen 

Prints en kopieën in zwart-wit A4 kosten € 0,05 per pagina. 
Prints en kopieën in kleur A4 kosten € 0,15 per pagina. 

Voor formaat A3 worden de tarieven verdubbeld.

Betalen kan uitsluitend met

In de grotere locaties staan oplaadpunten. Studenten en medewerkers kunnen hun betaaltegoed ook online opwaarderen.

In de Medische Bibliotheek moet er eerst digitaal een tegoed worden aangemaakt (deze link werkt alleen op computers binnen het AMC domein) om zonder badge te kopiëren of printen.