Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Online studieomgeving

Onlinebrary

De Onlinebrary is 24/7 open voor studenten die vanuit huis studeren.

Veel studenten studeren nu thuis en dat kan grote impact hebben. Geen motivatie, geen ritme in de dag, geen vaste plek, geen medestudenten. Dit kan leiden tot verhoogde stress en studiedruk. Onlinebrary, de online studieomgeving van de UvA en HvA, is ontwikkeld door de Bibliotheek samen met een focusgroep studenten ter ondersteuning van het thuisstuderen.

Hoe kom ik in de Onlinebrary?

Om in de Onlinebrary te kunnen, download je MS Teams op jouw computer of telefoon. Let op: om dit te doen moet je eerst Office 365 Pro Plus hebben geïnstalleerd. De UvA biedt beide software gratis aan. Lees hier hoe je MS Teams kunt gebruiken als student. Eenmaal op MS Teams, log je in met jouw UvA-mailadres en zie je Onlinebrary aangeboden in het menu.

Openingstijden

De Onlinebrary is 24/7 open. Je kunt je eigen studiesessie beginnen en daarvoor medestudenten uitnodigen, of kijken wie er op dat moment online aan het studeren zijn.

Op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 09.00 – 18.00 uur zijn er studiesessies die begeleid worden door student-medewerkers van de Bibliotheek. In deze sessies wordt een vast programma van studieblokken en pauzes aangehouden.

Online studeren én koffie drinken

De Onlinebrary heeft verschillende kanalen zoals: ‘Study Focus’ waarop je begeleide studiesessies van 50 minuten met 10 minuten pauze afwisselt, ‘Study Tips’ waar je studietips kunt delen, en een ‘Kantine’ kanaal waar je even kunt kletsen en samen virtueel “koffie kunt drinken”. Op die manier wordt ook de sociale interactie die veel studenten missen met de sluiting van de bibliotheken en studiecentra gestimuleerd.

Haal de bibliotheek in huis

Studenten kunnen studeren met de bibliotheek (locatie UB Singel) als achtergrondgeluid. Leidt muziek je te veel af tijdens het studeren? Of lijkt je studieplek thuis zelfs in de verste verte niet op die van de bibliotheek? Doe je oortjes in, zet de binaural soundscape (3D) aan en je waant je in no time in een van de ruimtes van de bibliotheek.