Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Online studieomgeving

Onlinebrary

Voor iedereen die het studeren in de bibliotheek mist, is er Onlinebrary. Een online omgeving die je ondersteunt bij het thuisstuderen. De concentratie en motivatie van (samen) studeren in de bibliotheek, maar dan vanuit huis.

Veel studenten studeren nu thuis en dat kan grote impact hebben. Geen motivatie, geen ritme in de dag, geen vaste plek, geen medestudenten. Dit kan leiden tot verhoogde stress en studiedruk. Onlinebrary wordt aangeboden door de Bibliotheek ter ondersteuning van het thuisstuderen.

Digital study space - Focus groep

Samen studeren in de bibliotheek, maar dan vanuit huis met de zogenoemde Digital study space. Na de eerste pilot afgelopen juli, werkt de Bibiotheek nu aan een gebruikersonderzoek

Momenteel zijn we op zoek naar studenten die het leuk vinden om te experimenteren in een focusgroep van Onlinebrary.

Interesse? Neem contact op via e-mail of klik op de knop om toegang te vragen via MS Teams.

Haal de bibliotheek in huis

Studenten kunnen studeren met de bibliotheek (locatie UB Singel) als achtergrondgeluid. Leidt muziek je te veel af tijdens het studeren? Of lijkt je studieplek thuis zelfs in de verste verte niet op die van de bibliotheek? Doe je oortjes in, zet de binaural soundscape (3D) aan en je waant je in no time in een van de ruimtes van de Bibliotheek.