Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Online Study Space

Online studieomgeving

Online Study Space is dé plek waar je online kunt studeren en samenwerken, waar je inspiratie opdoet, informatie deelt en nieuwe mensen ontmoet.

Samen studeren geeft structuur en motiveert. In de Online Study Space kan dat altijd en overal, waar en wanneer je ook inlogt. En alle studenten zijn welkom. De hosts - zelf ook student - maken je wegwijs in de online omgeving en leiden de studiesessies in goede banen. Online Study Space een online variant van studieplekken in de bibliotheek, en meer dan dat. De mogelijkheden binnen Online Study Space worden steeds breder, onder meer door het aanbod van workshops, spreekuren van docenten en initiatieven van medestudenten.

De studieomgeving

De online studieomgeving is 24/7 open. Je kunt je eigen studiesessie beginnen en daarvoor medestudenten uitnodigen, of kijken wie er op dat moment online aan het studeren zijn.

Op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 – 18.00 uur zijn er studiesessies die worden begeleid door een host. In deze sessies wordt een vast programma van studieblokken en pauzes aangehouden.

Online Study Space heeft naast begeleide studiesessies verschillende andere studieruimtes en kanalen. In Study Tips kun je bijvoorbeeld je studietips delen, en in het Kantine-kanaal kun je kletsen met anderen tijdens een virtueel kopje koffie. 

Wat moet ik doen?

Om in de Online Study Space te kunnen, moet je MS Teams op je computer hebben gedownload. Let op: om dit te kunnen doen, moet je eerst Office 365 Pro Plus hebben geïnstalleerd. De UvA biedt gratis beide software aan. Lees meer over MS Teams gebruiken als student.

Eenmaal in MS Teams, log je in met je UvA-emailadres en zie je Online Study Space UvA (OSS) in het menu.

Vragen?

Vraag het de Bibliotheek.

 

Het geluid van de Bibliotheek

Leidt muziek je teveel af tijdens het studeren?  Studenten kunnen gebruik maken van een binaurale soundscape (3D) om de sfeer van de Bibliotheek te recreëren als je elders zit te studeren. Zet je koptelefoon of oordopjes op, zet de soundscape aan en je waant je binnen de kortste keren in de studieruimte van de Bibliotheek (locatie: Universiteitsbibliotheek Singel).