Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Online studieomgeving

Online Study Space

Ervaar de online studieomgeving, waar je samen met andere studenten kunt werken en gebruik maken van professionele begeleiding tijdens je studiesessies.

De Bibliotheek heeft UvA's Online Study Space ontwikkeld voor alle UvA-studenten, met als doel de voordelen van de fysieke studieplekken in een online omgeving te kunnen ervaren, zoals het makkelijker geconcentreerd blijven studeren in het bijzijn van medestudenten en de sociale interactie te stimuleren.

Begeleiding

De online studieomgeving is 24/7 open. Je kunt je eigen studiesessie beginnen en daarvoor medestudenten uitnodigen, of kijken wie er op dat moment online aan het studeren zijn.

Op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 – 18.00 uur zijn er studiesessies die begeleid worden door student-medewerkers van de Bibliotheek. In deze sessies wordt een vast programma van studieblokken en pauzes aangehouden.

Online studeren én koffie drinken

De Online Study Space heeft verschillende kanalen zoals: Study Focus waarin je begeleide studiesessies van 50 minuten met 10 minuten pauze afwisselt, Study Tips waar je studietips kunt delen, en een Kantine-kanaal waar je even kunt kletsen en samen virtueel koffie kunt drinken. 

Wat moet ik doen?

Om in de online studieomgeving te kunnen, moet je MS Teams op jouw computer en telefoon hebben gedownload. Let op: om dit te kunnen doen, moet je eerst Office 365 Pro Plus hebben geïnstalleerd. De UvA biedt gratis beide software aan (MS Teams gebruiken als student).

Eenmaal op MS Teams, log je in met jouw UvA-emailadres en, als het goed is, zie je Onlinebrary in het menu.

Vragen?

Vraag het de Bibliotheek.

Het geluid van de Bibliotheek

Leidt muziek je teveel af tijdens het studeren?  Studenten kunnen gebruik maken van een binaurale soundscape (3D) om de sfeer van de Bibliotheek te recreëren als je elders zit te studeren. Zet je koptelefoon of oordopjes op, zet de soundscape aan en je waant je binnen de kortste keren in de studieruimte van de Bibliotheek (locatie: Universiteitsbibliotheek Singel).