Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Zoek je iets in de databases van de UvA, maar weet je niet waar je beginnen moet? We hebben de meest relevante zoekmogelijkheden voor je op een rij gezet.

Over onze collectie

Benieuwd hoe onze collectie tot stand is gekomen en hoe de Bibliotheek ooit begonnen is? Lees meer over de historie in Over onze collectie.

Van start met zoeken

De Bibliotheek van de UvA beschikt over een grote collectie boeken, e-books, tijdschriften, e-journals en databases. Waar begin je met zoeken naar relevante literatuur? Op de pagina Van start met zoeken lees je hier meer over.

Zoeken per vakgebied

Wil je informatie zoeken binnen een specifiek vakgebied? Zoek dan jouw vakgebied in onze lijst en ontdek wat er al beschikbaar is. Tevens staat hier hoe je op de hoogte kan worden gehouden van toegevoegde publicaties.

Zoeken naar UvA-publicaties en -scripties

Binnen de UvA wordt veel gepubliceerd. Dit kunnen publicaties van onderzoekers zijn, maar ook scripties die door studenten openbaar zijn gesteld. Benieuwd? Kijk dan verder in deze sectie.

Zoeken naar erfgoed & archieven

Het Allard Pierson bezit vele collecties en archieven. Deze zijn toegankelijk via ArchivesSpace. Titels uit de erfgoedcollectie zijn ook te vinden in CatalogusPlus.

Niet gevonden?

Heb je niet gevonden waar je naar op zoek bent? Laat het ons weten via Vraag het de Bibliotheek. Je kunt dan zelfs een aanschafsuggestie doen en wellicht dat wij het materiaal op jouw aanraden toevoegen aan onze collectie.