Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Op de begane grond, de 1e verdieping en de 2e verdieping van het karakteristieke P.C. Hoofthuis bevinden zich de bibliotheek en de Library Learning Spaces. Hier kun je terecht voor een studieplek met uitzicht op de gracht, hulp bij je studie of onderzoek en een grote geesteswetenschappelijke collectie (150.000 banden).

Toegangsbeleid

Met een geldige pas is de PCH toegankelijk voor UvA-studenten en -medewerkers, HvA-studenten en -medewerkers en voor wie ingeschreven staat als lener. Lees meer over het toegangsbeleid.

Studieplekken

  • Library Learning Spaces: 80 studieplekken, waarvan 20 met PC (begane grond).
  • Ruim 300 studieplekken (1e en 2e etage).
  • Samenwerkruimtes (ter plekke te reserveren).

Bekijk de openingstijden van de studieplekken van de Bibliotheek.

Service & Collectie

Bij de bibliotheekbalie op de 1e verdieping kun je terecht voor vragen, ondersteuning en faciliteiten.

Overige faciliteiten in het gebouw

Op de 1e en 2e verdieping vind je actuele collecties op het gebied van archeologie, geschiedenis, taal- en literatuurwetenschap, mediastudies, moderne talen, sociale en politieke wetenschappen. De collecties zijn geordend volgens de systematiek van de Library of Congress Classification. De overige geesteswetenschappelijke collecties bevinden zich op bibliotheeklocatie UB Singel. Bekijk de indeling van de collectie. Bekijk de indeling van de collectie.

Bekijk de openingstijden van Service & Collectie.

Toegankelijkheid

De Library Learning Spaces bevinden zich op de begane grond. De P.C. Hoofthuis Bibliotheek bevindt zich op de 1e en 2e verdieping van het gebouw. De ingang van de bibliotheek is op de 1e etage. Voor het bezoeken van de 1e etage van de Bibliotheek is een liftsleutel nodig. Deze is te verkrijgen via de receptie. Meer informatie over de toegankelijkheid van deze locatie vind je op de website van de Universiteit van Amsterdam.

Parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers

Binnen de gemeente Amsterdam geldt dat je de Amsterdamse parkeervergunning voor mindervalide bezoekers kunt aanvragen als je in het bezit bent van een Europese gehandicaptenparkeerkaart. Daarmee kun je gratis parkeren op alle parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt.

Adres & Contact

Vragen, klachten of suggesties? Geeft het door aan de Bibliotheek via de contactpagina.

Spuistraat 134, 1012 VB, Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20 525 44 13
Bekijk in Google Maps