Op deze pagina is relevante informatie verzameld voor studenten en medewerkers van de afdeling communicatiewetenschap. Lees ook de nieuwsberichten op ons UvA Social Sciences Library blog.
Als het niet gelukt is de informatie te vinden die je zoekt, mail dan: S.Giani@uva.nl.
-
Informatiebronnen
Op de website van de Bibliotheek vind je voorgeselecteerde databases per vakgebied (zie voorbeelden hieronder) en vakspecifieke online tijdschriften.
Zoek in de databases (en in Google Scholar) met je zoektermen. Gebruik bij voorkeur ‘Advanced search’. Met ‘Advanced search’ kun je je onderzoeksvraag eenvoudiger omzetten in een zoekstring (een combinatie van zoektermen) die geschikt is om de informatie te vinden in de bron die je gebruikt.
- Communication & Mass Media Complete
(Vooral) artikelen op het gebied van communicatie en (mass) media - PsycINFO
Artikelen, conferentiepapers en proefschriften over psychologie en gerelateerde disciplines. - UvA CataloguePlus
Boeken en tijdschriften over alle onderwerpen, beschikbaar online (thuistoegang mogelijk) of te leen bij de UvA Bibliotheek. - Web of Science
Peer reviewed publicaties (vooral artikelen) over alle onderwerpen. ‘Basic search’ aangeraden in plaats van ‘Advanced search’. - Worldwide Political Science Abstracts
Artikelen, boeken, conferentiepapers en proefschriften over politicologie, internationale betrekkingen, recht en openbaar bestuur & beleid.
Meer databases voor Communicatiewetenschap.
Aanwinsten (gedrukte boeken en e-books) voor het vakgebied Communicatiewetenschap.
- Communication & Mass Media Complete
-
Locatie
De collectie voor communicatiewetenschap vind je in het Library Learning Centre Roeterseilandcampus, de bibliotheek voor de faculteiten Economie en Bedrijfskunde en Maatschappij & Gedrag.
-
Ondersteuning
Stefano Giani is de informatiespecialist Communicatiewetenschap en biedt hulp aan studenten, docenten en onderzoekers bij hun studie, cursussen en projecten. Neem contact met hem op voor (onder andere):
Individuele begeleiding
Studenten die werken aan een opdracht (paper, scriptie), docenten die cursussen geven of onderzoekers die werken aan een project (artikel, proefschrift) kunnen altijd contact opnemen met de Informatiespecialist voor:
- aanschafsuggesties
- informatievaardigheden, vinden van literatuur en (systematic) reviews
- citatiesoftware en citatie stijlen
- online troubleshooting
- Open Access en auteursrecht
- onderzoeksdatamanagement
- impact en zichtbaarheid van publicaties
Workshops
Alle workshops zijn gericht op de ontwikkeling van (een aantal) informatievaardigheden in een academische omgeving. De workshops worden toegespitst op vakspecifieke onderwerpen en op het kennisniveau van de deelnemers (BA, MA, PhD, stafleden). De volgende onderwerpen kunnen behandeld worden:
- de juiste zoekinstrumenten kiezen
- een specifiek (online) boek of artikel vinden
- literatuur over een specifiek onderwerp vinden
- bronnen evalueren
- citatiesoftware en citatie stijlen
- onderzoeksdatamanagement
In overleg met de docent(en) kan de informatiespecialist zelfstandig de instructies geven of in samenwerking met werkgroepbegeleiders of studieadviseurs, of alleen de cursusmateriaal aanleveren.