Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Wanneer je een paper of scriptie gaat schrijven, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de uitgangspunten van citeren en het vermelden van bronnen. Je dient bijvoorbeeld te laten zien welke ideeën van jezelf zijn en welke van anderen. Je erkent je bronnen en dit verhoogt je (wetenschappelijke) integriteit.

De Bibliotheek ondersteunt je bij het correct vermelden van bronnen en citeren. Bekijk onze video Hoe bewaar je referenties? Wil je jouw kennis testen? Volg de e-learning Bronvermelding van de Bibliotheek. Kijk hiervoor op de webpagina E-learning.

APA-7 citatiestijl

Een veel gebruikte citatiestijl is die van de American Psychological Association. Bekijk de instructievideo’s of raadpleeg de LibGuide met richtlijnen voor de 7e editie van de APA-stijl.

Overzicht houden over je literatuurreferenties?

Met speciale citatiesoftware bespaar je veel tijd. De UvA-bibliotheek heeft een licentie voor RefWorks en Mendeley en kan je ook helpen bij het gebruik van het gratis Zotero. Met deze tools zet je de referenties in je document moeiteloos om in de gewenste stijl. 

Lijst wordt geladen