Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De bouw van de nieuwe Universiteitsbibliotheek (UB) is een ingewikkelde en omvangrijke opgave voor de UvA en haar uitvoerende partijen. Om belangstellenden hier een kijkje in te geven publiceert de UvA maandelijks 'UB in Beeld'. Met beeldmateriaal laten wij zien wat er zich afspeelt in de voormalige Tweede Chirurgische Kliniek en het Zusterhuis, wat de nieuwe UB gaat worden. Bezoek je deze pagina via een computer? Klik op de foto's om te vergroten.

De laatste beelden van 2020 terug zien? Klik hier

De kelder loopt straks door vanonder de oude gebouwen naar de nieuwbouw aan de Binnengasthuisstraat.
Atrium op kelderniveau (voor studieplaatsen) met links de toekomstige fietsenkelder.
Na het uitgraven is een betonnen werkvloer gestort. Daarop wordt de wapening gelegd voor de 50 cm dikke keldervloer.
Naast het vlechten van het betonijzer voor de keldervloer worden ook al de eerste voorzieningen aangebracht voor het betonijzer dat straks in de kelderwanden komt.
Op het bouwterrein van de nieuwe UB wordt uitgebreid archeologisch onderzoek gedaan tijdens het graven in de binnentuin.
De UB gezien van bovenaf. De UB wordt ook wel als ‘hart van het Universiteitskwartier’ gezien; links het Binnengasthuisplein (met kerstboom) met linksboven BG2, daarnaast het ronde gebouw BG3 en daarnaast BG5 met de piramidevorm. Boven BG5 ziet u Oudemanhuispoort met de hoge Hollandse iep in de binnentuin.