Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De bouw van de nieuwe Universiteitsbibliotheek (UB) is een ingewikkelde en omvangrijke opgave voor de UvA en haar uitvoerende partijen. Om belangstellenden hier een kijkje in te geven publiceert de UvA maandelijks 'UB in Beeld'. Met beeldmateriaal laten wij zien wat er zich afspeelt in de voormalige Tweede Chirurgische Kliniek en het Zusterhuis, wat de nieuwe UB gaat worden. Bezoek je deze pagina via een computer? Klik op de foto's om te vergroten.

De beelden van oktober terug zien? Klik hier

De materialen die nodig zijn op de binnenplaats worden via deze torenkraan naar de binnenplaats gehesen. Van hieruit is een mooi uitzicht over de historische binnenstad.
Het vlechten van de wapening voor de 0,5 m dikke keldervloer is een puzzel om de palen heen
Het staal voor de wapening van de 0,5 m dikke keldervloer ligt al klaar voor verwerking.
Amsterdam is gebouwd op palen. De UB ook! Als straks de kelderwanden er ook in staan wordt een aantal palen tussen kelder- en begane grondvloer er weer uit gehaald.
Een bovenaanzicht van de binnenplaats van de UB. Hier wordt in de toekomst een atriumkap overheen geplaatst die ook over het torentje heen gaat. Duidelijk is ook te zien de contour van de begane grondvloer en de vide naar de kelder waar studieplekken zullen komen.
Onder de toekomstige trafokelder is er een spectaculair doorkijkje onder het gevijzelde gebouw