Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Onderzoeksdata zijn een waardevol bezit waarin je veel investeert. Daarom is goed beheer van onderzoeksdata belangrijk. De Bibliotheek ondersteunt je daar graag bij.
Research Data Management beleid

Website

Op de RDM-website van de Bibliotheek UvA/HvA vind je informatie over het beheren van onderzoeksdata voor elk stadium van je onderzoek.

Research data management begint al voordat het onderzoek start, als je bepaalt welke data je tijdens het onderzoek gaat verzamelen en/of welke datasets uit ander onderzoek je opnieuw gaat gebruiken.

Tijdens het onderzoeksproject gaat het om zaken als het kiezen van goede bestandsnamen, correct versiebeheer, het maken van back-ups en het veilig opslaan van data.

Na afsluiting van het onderzoek kunnen data worden gepubliceerd, al of niet gelinkt aan artikelen over het onderzoek. Data die in een data-archief worden gedeponeerd, worden veiliggesteld voor de toekomst en kunnen beschikbaar worden gesteld voor hergebruik.

UvA/HvA figshare

Je onderzoeksdata veilig én bereikbaar opslaan? Ze delen met specifieke onderzoekspartners, binnen of buiten de UvA? Ze op verzoek van je onderzoekfinancier of uitgever publiceren? UvA/HvA figshare voorziet in elk van deze scenario's.

Training

Je bent onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en wilt meer weten over onderzoeksdatamanagement? Wij helpen je met een introductieworkshop graag op weg!

Mail RDM Support

RDM Support

Met vragen over onderzoeksdatamanagement kun je terecht bij RDM Support en de informatiespecialisten van de Bibliotheek. Tijdens kantooruren is RDM Support telefonisch bereikbaar op 020 - 525 4900. Per e-mail bereik je RDM Support op rdm-support@uva.nl.