Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In de tentamenweek, op dinsdag 28 maart, kleurt de kantine rood-wit-groen! Tijdens het vierde UB Diner vestigen wij ditmaal de aandacht op de Italiaanse kookboeken uit de Collectie Geschiedenis van de Voeding van het Allard Pierson.
Kerngegevens van evenement Kom naar het UB Diner
Datum
28 maart 2023
Tijd
18:30 -19:30
Foto van vorken
Afbeelding: Alex G on Unsplash

Vragen die tijdens het UB-diner aan bod komen zijn: Hoe zag de Italiaanse keuken eruit zonder tomaat? Sinds wanneer eten wij pasta in Nederland? En hoe zit het met pizza?

Het Italiaanse recept wordt uit de omvangrijke culinaire collectie gekozen door een UvA-student, samen met het team Programmering en Charlotte Kleyn, conservator Geschiedenis van de Voeding van het Allard Pierson. De zoektocht naar het perfecte recept wordt vastgelegd en wordt getoond tijdens het diner. De feestelijke maaltijd, bestaande uit kleine gerechten, die worden gedeeld over de disgenoten, shared dining geheten, wordt ook deze keer bereid door kok Evert Te Pas.  

De kosten voor dit speciale diner bedragen €5. Je reservering is pas definitief als de betaling voldaan is. Dus zorg dat je vóór 25 maart aan de info-balie op de eerste etage van de UB je kaartje betaald. Op=op.