Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Promovenda Victoria-Anne Michel presenteert de resultaten van haar onderzoek na het verzamelen van data via geurwandelingen de afgelopen weken in de Universiteitsbibliotheek Singel. Het onderzoek maakt deel uit van het Odeuropa-project waarin een multidisciplinair team onderzoek doet naar Europa's geurerfgoed. Dit is de eerste editie van Mens in Residence, een initiatief om inspiratie op te doen in de Bibliotheek.
Kerngegevens van evenement Tweede presentatie: Ontdekt hoe de Bibliotheek ruikt
Datum
10 juni 2022
Tijd
12:00 -12:30
Ruimte
Salon (ruimte naast de kantine)
Organisator
Victoria-Anne Michel
Copyright: ODEUROPA_10 Researcher Caro Verbeek een pomander aan het ruiken ©CaroVerbeek

Victoria-Anne Michel liet zich binnen haar grotere onderzoek naar smellscapes in galeries, bibliotheken, archieven en musea met behulp van interviews, geurwandelingen en geurdagboeken de afgelopen weken inspireren door de Bibliotheek. Het onderzoekt maakt deel uit van project Odeuropa waarin een multidisciplinair team onderzoek doet naar het geurerfgoed van Europa.

Tijdens haar Mens in Residence, residentietijd in de Bibliotheek, heeft Victoria-Anne Michel verschillende geurwandelingen gehouden. Nu, aan het eind van de residentie periode, worden de resultaten gepresenteerd in een multi-zintuigelijke presentatie rond de smellscape van onze Bibliotheek.

Mens in Residence

Mens in Residence is een residentieplek in de Bibliotheek waarbij onze gast zich tijdens het verblijf van ongeveer een maand laat inspireren door de collectie, het gebouw, de locaties, de mensen of andere elementen van de Bibliotheek. Gasten zijn kunstenaars, wetenschappers, studenten, buurtbewoners, mensen. Tijdens de residentie wordt toegewerkt naar een eindpresentatie. Deze presentatie kan een activiteit of evenement zijn maar ook een kunstwerk, artikel, column of andere uitingsvorm.

Universiteitsbibliotheek

Ruimte Salon (ruimte naast de kantine)
Singel 425
1012 WP Amsterdam