Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Met beeldmateriaal laten wij zien wat er zich afspeelt in de voormalige Tweede Chirurgische Kliniek en het Zusterhuis, die samen de nieuwe Universiteitsbibliotheek (UB) gaan worden. De bouw van de nieuwe UB is een ingewikkelde en omvangrijke opgave voor de UvA en haar uitvoerende partijen. Om belangstellenden hier een kijkje in te geven, publiceert de UvA regelmatig 'UB in Beeld'.

Voortgangsfotografie

Beelden door: Bert Wisse. Klik op de foto's om te vergroten. 

Er worden twee WKO-bronnen gerealiseerd. Ter bescherming van de nabijgelegen funderingspalen en het risico op schade aan de omgeving, wordt de bronlocatie vooraf voorzien van een permanente stalen casing van circa 1meter.
De casings ten behoeve van de WKO-bronnen worden tot een diepte van 30 meter aangebracht middels een mobiele kraan.
De werkzaamheden aan de gevel zijn gereed, de steiger is gedemonteerd waardoor het resultaat van de gerestaureerde gevel van de klinieken te zien is.
Bovenaanzicht van de bouwplaats waarin goed zichtbaar is wat de omvang de atriumkap is.
De staalconstructie van de atriumkap wordt element voor element gemonteerd tot het één geheel vormt welke het atrium zal overdekken
De afbouw is in volle gang op de zolder van het Zusterhuis, denk onder andere aan het aanleggen van installaties en het plaatsen van binnenwanden.

De verbouwing UB gaat langer duren dan verwacht

De renovatie en restauratie van de monumentale panden van de nieuwe UB is complex. De verbouwing gaat langer duren dan eerder verwacht. In deze fase zijn er nog te veel onzekerheden om een definitieve datum te communiceren voor de oplevering van dit bijzondere project. Zodra er meer duidelijkheid is over de voortgang van de werkzaamheden volgt een nieuwe planning.