Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Fiscaal recht

Databanken

Cursus Belastingrecht - Navigator
Biedt een systematische behandeling van de belangrijkste heffingswetten op het gebied der directe belastingen en op dat der kostprijsverhogende belastingen. Toegang tot het formele belastingrecht, het internationale belastingrecht en het Europese belastingrecht. Met rechtspraak en literatuurverwijzingen.

Fiscale Encyclopedie De Vakstudie
Vakstudie biedt in elk deel de complete wetteksten en aanverwante regelgeving, uitgebreid artikelsgewijs commentaar, diverse bijlagen (o.a. considerans en historisch overzicht) en een alfabetisch register.

IBFD Tax Research Portal
Doorzoek of browse door verdragen, EU recht, nationale wetgeving, rechtspraak, online boeken, verschillende tijdschriften, onderwerpsanalyses en meer. Toegang tot een deel van de tijdschriften is mogelijk na het aanmaken van een IBFD-account via de IBFD-website, met gebruik van je UvA-mailadres.

Legal Intelligence
Databank met toegang tot vrijwel alle full text beschikbare Nederlandse juridische bronnen: wet- en regelgeving, jurisprudentie, officiële publicaties, juridische tijdschriftencollectie en naslagwerken.

Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht (NDFR)
Online fiscaal naslagwerk waarin per belastingwet artikelsgewijs toegang tot de huidige en historische wetteksten, parlementaire geschiedenis, beleidsbesluiten, jurisprudentie, literatuur en diepgaande commentaren. Bevat alle belangrijke fiscale wetten, tijdschriften en boeken.

Rechtsorde
Via één zoekscherm toegang tot vrijwel alle full text beschikbare Nederlandse juridische bronnen: wet- en regelgeving, jurisprudentie, officiële publicaties, juridische tijdschriftencollectie en naslagwerken.

(Hand)boeken

Zie ook in NDFR onder Boeken voor o.a. de Fiscaal Wetenschappelijke Reeks, de Fiscale praktijkreeks en andere delen van de Wegwijsreeks.

De Juridische Bibliotheek collectioneert voornamelijk op het gebied van het Nederlands belastingrecht. In de bibliotheek zijn boeken over belastingrecht te vinden in rubriek F. Kijk hiervoor op de plattegrond.

Voor een uitgebreide collectie op het gebied van het internationaal belastingrecht, zie de collectie van de bibliotheek van het International Bureau of Fiscal Documentation (IBFD).

Zie ook de gids Juridische literatuur - Boeken.

Commentaren

Zie ook de Handleiding Commentaren.

Jurisprudentie

Zie ook de gids Jurisprudentie.

Wetgeving en verdragen, Officiële publicaties

Zie ook de gidsen Wetgeving en verdragen en Officiële publicaties.