Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Ontdek hoe de Bibliotheek jouw studietijd kan verrijken, van toegang tot toonaangevende publicaties tot inspirerende studieplekken. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden die op je wachten. Klaar om de schatkamer van informatie te verkennen? Lees snel verder!

Academische collecties

Als UvA-student heb je toegang tot een breed scala aan publicaties, zowel fysiek als digitaal. Van middeleeuwse manuscripten tot de nieuwste digitale edities van Nature. Met CatalogusPlus, de zoektool van de Bibliotheek, kun je e-books, e-artikelen en databases eenvoudig opzoeken en raadplegen via je laptop of telefoon.

Studieplekken

Niet elke dag is hetzelfde. Soms heb je behoefte aan stilte, andere momenten juist niet. Bij de Bibliotheek vind je verschillende studieplekken, zodat je altijd een geschikte plek hebt: om te leren, te schrijven, samen te werken of hybride colleges te volgen. Van individuele werkplekken tot gezellige groepsruimtes, en van samenwerkplekken tot videobelhokken. 

Bekijk de video om een indruk te krijgen.
Bekijk de video om een indruk te krijgen.

Assistentie

Loop je vast? De Bibliotheek biedt ondersteuning bij het vinden en gebruiken van informatie via online workshops, begeleide studiesessies, een helpdesk en deskundig advies van informatiespecialisten.

Op de hoogte blijven

Gedurende het jaar zijn er speciale momenten zoals tentamenperiodes, aangepaste openingstijden, evenementen en nieuwe diensten. Actuele informatie vind je op student.uva.nl. Je kunt ook op de hoogte blijven door ons Instagram-account te volgen via @UvA_Library