Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Video's informatievaardigheden

Hoe gebruik je Google Scholar? Hoe vind je e-books? En herken jij fake news? Bekijk de video's in het onderstaande uitklapmenu op antwoord te krijgen op deze vragen. In elke video kun je rechts onderin de ondertiteling aanzetten in de gewenste taal.

 • Wat kan de bibliotheek van de UvA voor je betekenen?

  Ontdek in deze video welke ondersteuning je van de bibliotheek kunt verwachten bij het zoeken naar informatie en welke faciliteiten de bibliotheek nog meer biedt.

 • Hoe herken je fake news?

  Het herkennen van fake news is niet altijd even makkelijk. Deze video geeft je tips. Ook krijg je een beeld van het begrip fake news en wat ermee samenhangt. De introductie van deze video is ook als losstaande video te gebruiken. Bekijk de teaser over fake news in een nieuw venster.

 • Hoe gebruik je Google Scholar buiten de UvA?

  Via Google Scholar krijg je directe toegang tot de volledige tekst van artikelen uit de digitale bibliotheekcollectie van de UvA. In deze video zie je hoe je deze toegang instelt.

 • Hoe vind je e-journals?

  De UvA-bibliotheek heeft een groot aantal abonnementen op digitale tijdschriften. Bekijk in de  video hoe je ze kunt vinden.

 • Hoe vind je e-books?

  Wist je dat je via de UvA-bibliotheek toegang hebt tot een grote hoeveelheid e-books? In deze video ontdek je waar je ze vindt en onder welke voorwaarden je ze kunt gebruiken.

 • Hoe vind je citaties?

  Web of Science en Scopus zijn databases waarin je kunt zien welke artikelen naar een bepaalde publicatie verwijzen. Op die manier vind je meer publicaties over soortelijke onderwerpen. In deze video zie je hoe dat werkt.

 • Hoe bewaar je literatuurverwijzingen?

  Met de citatietools RefWorks, Mendeley en Zotero maak je automatisch verwijzingen en literatuurlijsten. Je kunt hiermee veel tijd besparen. In deze video zie je hoe je ze kunt gebruiken.

 • Hoe bedenk je goede zoektermen?

  De zoektermen die je gebruikt bepalen de hoeveelheid en kwaliteit van je zoekresultaten. In deze video krijg je tips en hulpmiddelen om op goede zoektermen te komen.

 • Wat vind ik in het Allard Pierson?

  Duik in de wereld van het Allard Pierson. Wist je bijvoorbeeld dat daar de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam zijn ondergebracht?