Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Wat een ISBN voor boeken is en een DOI voor artikelen, is een ORCID voor onderzoekers. Met deze identifier ben je als onderzoeker met je onderzoeksactiviteiten verbonden aan andere onderzoekers gedurende je hele loopbaan.

ORCID iD loterij 2021/2022

Na het aanmaken van een ORCID-iD konden onderzoekers met dat ID-nummer deelnemen aan de loterij en mooi prijzen winnen.

Inmiddels heeft 77% van alle UvA een ORCID-Id. Dit is een stijging van 15% vanaf het begin van de campagne.

Van deze onderzoekers heeft 38% zijn ORCID iD gekoppeld aan Pure, het systeem voor het registreren van onderzoeksresultaten en publicaties. Door de loterijcampagne is dit percentage zelfs met 169% toegenomen!

Met deze koppeling kunnen onderzoekers handig de automatische zoekfunctie gebruiken om Pure één of meer online databases te laten scannen op academische publicaties die gekoppeld zijn aan de ORCID in hun Pure profiel.

Copyright: Cameron Brick
I like that ORCID primarily serves researchers and institutions rather than profit: you can tell from interacting with the tools. I connected ORCID to Pure in order to reduce the administrative workload of keeping an up-to-date record of my output Cameron Brick, Assistant Professor, Social Psychology, FMG

Wil je meer weten?

Op de website van de Bibliotheek kun je verder lezen over de voordelen. Hier vind je ook een video waarin ORCID wordt uitgelegd.

Via de website van ORCID kun je je gemakkelijk en snel registreren. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Voor vragen kun je contact opnemen met Nesru Koroso, informatiespecialist en ORCID coördinator, UvA Bibliotheek.