Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

Hoe vind ik bladmuziek?

Bladmuziek uit de UvA-collectie vindt u in de UvA CataloguePlus op de volgende manier:

  • Kies voor Advanced Search
  • Selecteer Material Type: Musical Score
  • Geef een zoekterm op

Wil je muziek voor een bepaald instrument, zoek dan op Title. Houd daarbij rekening met verschillende woordvarianten, bijvoorbeeld piano OR klavier.

Wil je muziek voor een bepaalde bezetting, zoek dan ook op Title, met verschillende woordvarianten. Bijvoorbeeld strijkkwartet? OR "string quartet?" OR streichquartet? In dit voorbeeld is een vraagteken (?) gebruikt om zowel op enkelvoud als meervoud te zoeken.

 

Bladmuziek van componisten uit de 20ste eeuw vind je in de catalogus van Muziekcentrum Nederland. Kies Advanced Search en beperk je zoekvraag tot Sheet music. Wil je de bladmuziek inzien, neem dan contact op met de conservator van de collecties van Muziekcentrum Nederland: Ditmer Weertman: d.weertman@uva.nl, tel. 020 525 2105.

Voor bladmuziek die niet in de collecties van de UvA-bibliotheek of Muziekcentrum Nederland is, raadpleeg WorldCat Discovery. Kies Advanced Search, kies Author of Title, vul je zoektermen in, en beperk de resultaten tot Format, Show more, Musical Score.Ben je student of medewerker bij Muziekwetenschap, dan kun je ook terecht bij de bibliotheek van het Conservatorium van Amsterdam. Zoek in de catalogus van de bibliotheek van het Conservatorium van Amsterdam als volgt: vul je zoektermen in en beperk de zoekresultaten tot Materiaalsoort, Meer weergeven, Bladmuziek.