Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Switch to English

Hoe vind ik artikelen?

Bij de UvA

In CatalogusPlus vind je artikelen uit de e-journals waarop de UvA geabonneerd is. Je ziet direct of een artikel full text beschikbaar is. Als die er niet is, kun je via de knop UvA-linker checken of er een gedrukte versie is. In CatalogusPlus zoek je tegelijk in (bijna) alle databases waartoe de Bibliotheek toegang geeft.

Voor een overzicht van wetenschappelijke artikelen binnen specifieke vakgebieden is het efficiënter om een vakbibliografische database te gebruiken. Ga naar Databases om een geschikte database te vinden. Selecteer het betreffende Vakgebied en kies bij Type: Bibliografieën en/of Tijdschriftencollecties

Niet bij de UvA

WorldCat Discovery is een landelijke database waarin ook artikelen opgenomen zijn. Zoek je een artikel uit een tijdschrift waarop de UvA geen abonnement heeft, dan kun je in WorldCat Discovery zoeken waar het in Nederland aanwezig is.

Zoek via Geavanceerd zoeken met artikelgegevens zoals auteur en titelwoorden (bij artikelen van vóór 2015) of typ de titel van het tijdschrift in bij met ‘Tijdschriftbron frase’. Je kunt meteen een kopie van het artikel aanvragen.

Google Scholar

Met Google Scholar doorzoek je snel een grote verzameling wetenschappelijke teksten, waaronder artikelen.