Switch to english

Open access-informatiebronnen

• Alle disciplines

UvA DARE

Academische publicaties van UvA-auteurs. Om alleen fulltext publicaties te vinden, filter je de resultaten op Fulltext: ja.

Open UvA Dare in een nieuw venster

UvA Scripties

Bevat bachelor- en masterscripties van de faculteiten Economie en Bedrijfskunde, Maatschappij- en Gedragswetenschappen en Bètawetenschappen, en masterscripties van de overige faculteiten.

Open UvA Scripties in een nieuw venster

NARCIS

NARCIS biedt toegang tot (open access) publicaties uit de repositories van alle Nederlandse universiteiten, KNAW, NWO en een aantal onderzoeksinstituten, datasets uit data-archieven en beschrijvingen van onderzoeksprojecten, onderzoekers en onderzoeksinstituten. Om alleen full text publicaties te vinden, filter de resultaten op Toegankelijkheid: Open Access.

Open NARCIS in een nieuw venster

BASE

Bielefeld Academic Search Engine is een zoekmachine speciaal voor academische webbronnen. Ongeveer 60% van de geïndexeerde documenten is Open Access. Om alleen full text publicaties te vinden, filter de resultaten op Access: Open Access.

Open BASE in een nieuw venster

CogPrints

Archief voor papers in verschillende vakgebieden die relevant zijn voor de studie van cognitie: Biologie, Computerwetenschappen, Taalkunde, Neurowetenschappen, Filosofie en Psychologie.

Open CogPrints in een nieuw venster

CORE (COnnecting REpositories)

Aggregator voor open access onderzoeksoutputs van repositories en tijdschriften wereldwijd.

Open CORE in een nieuw venster

DOAJ

Directory of Open Access Journals.

Open DOAJ in een nieuw venster

DOAB

Directory of Open Access Books (Directory van vrij toegankelijke boeken).

Open DOAB in een nieuw venster

Hathi

Een gezamenlijke opslagplaats voor digitale inhoud van onderzoeksbibliotheken, waaronder inhoud die is gedigitaliseerd via het Google Books-project en digitaliseringsinitiatieven van het Internet Archive, alsmede inhoud die lokaal door bibliotheken is gedigitaliseerd. Interessant als u naar oudere publicaties zoekt. Als u alleen full-text publicaties wilt vinden, vink dan de optie 'Full view only' aan.

Open Hathi in een nieuw venster

Ingenta Open

Een toegangspoort tot open access artikelen en boeken, voornamelijk van 2000-2018.

Open Ingenta Open in een nieuw venster

JURN

Academische zoekmachine voor open access artikelen, scripties en dissertaties. Zoeken met zinnen en intitle-commando's wordt aanbevolen, zoals: intitle: "music therapy" intitle:dementia.

Open JURN in een nieuw venster

OAIster

Wetenschappelijke zoekmachine die repositories indexeert voor de geïntegreerde ontdekking van open access digitaal materiaal. Beschikbaar via WorldCat.

Open OAlster in een nieuw venster

OALib

Open Toegangsbibliotheek. Een zoekmachine voor academische artikelen.

Open OALib in een nieuw venster

OAPEN

De OAPEN-bibliotheek bevat vrij toegankelijke academische boeken.

Open OAPEN in een nieuw venster

Open Science Framework (OSF)

Zoekmachine voor preprints van academische artikelen.

Open OSF in een nieuw venster

Paperity

Multi-disciplinaire aggregator van open access tijdschriften en papers.

Open Paperity in een nieuw venster

Preprints

Preprints is een platform gewijd aan het beschikbaar maken van vroege versies van onderzoeksoutputs.

Open Preprints in een nieuw venster

ResearchGate

ResearchGate is een professioneel netwerk voor onderzoekers. U kunt een gratis account aanmaken. Een deel van de inhoud is full text downloadbaar. Andere publicaties kunnen worden aangevraagd; de auteur beslist of een full text exemplaar kan worden toegezonden.

Open ResearchGate in een nieuw venster

ROAD

Directory of Open Access Scholarly Resources. U kunt zoeken naar tijdschriften, en de resultaten verfijnen op Open Access: Ja.

Open ROAD in een nieuw venster

Sage Pure Gold Open Access Journals

SAGE Pure Gold Open Access Journals is een verzameling van tijdschriften voornamelijk over geneeskunde, maar bevat ook verschillende tijdschriften over sociale wetenschappen en wetenschappen.

Open Sage Pure Gold in een nieuwe venster

ScienceOpen

ScienceOpen is een gratis netwerk voor het aanmoedigen van Open Science praktijken. Filter indien nodig uw zoekresultaten door Filter toevoegen > Open Access.

Open ScienceOpen in een nieuw venster

SpringerOpen

SpringerOpen tijdschriften, voornamelijk over geneeskunde, wetenschappen en sociale wetenschappen, worden direct na publicatie vrij en permanent online beschikbaar gesteld.

Open SpringerOpen in een nieuw venster

SSRN

SSRN, oorspronkelijk een onderzoeksnetwerk voor sociale wetenschappen, biedt onderzoekspapers aan voor een breed scala van disciplines.

Open SSRN in een nieuw venster

Taylor & Francis Open Journals

Peer-reviewed publicaties in alle disciplines. Filter uw zoekresultaten op Type toegang: Toon alleen Open Access.

Open Taylor & Francis in een nieuw venster