Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
 • Nieuws

  Online Study Space: Beleef het samen studeren vanuit huis

  De Bibliotheek opent een nieuwe digitale studieomgeving. Ook al zit je thuis, het is fijn om je medestudenten te kunnen blijven zien. Je bent namelijk niet de enige die studeert. Op MS Teams vind je de Online Study Space, een motiverende en inspirerende online studieomgeving waar je geconcentreerd samen kunt studeren en elkaar kunt ontmoeten.
  https://uba.uva.nl/content/nieuws/2021/01/onlinelibrary-beleef-het-samen-studeren-vanuit-huis.html

 • Informatiebronnen

  Vakspecifieke databases Politicologie. 

  Aanwinsten (gedrukte boeken en e-books) voor het vakgebied Politicologie. 

 • Locatie

  De collectie voor politicologie bevindt zich in het Library Learning Centre Roeterseilandcampus, de bibliotheek voor de faculteiten Economie en Bedrijfskunde en Maatschappij- en Gedragswetenschappen. 

 • Collectie

  De collectievorming is gericht op onderwijs en onderzoek van de afdeling Politicologie. Een groot deel van deze collectie is online te raadplegen. Het deel van de papieren collectie dat recent is, of veel gebruikt wordt, staat in open opstelling in het Library Learning Centre Roeterseilandcampus op de tweede verdieping. Het overige grote deel van de collectie Economie en Bedrijfskunde bevindt zich in het magazijn. Al deze materialen zijn te vinden via CatalogusPlus.

  Materialen die bij bibliotheken elders aanwezig zijn, kun je aanvragen via interbibliothecair leenverkeer.

 • Ondersteuning

  Informatiespecialist Rika Theo, r.rika@uva.nl, biedt onderwijs- en onderzoeksondersteuning voor medewerkers en studenten van de afdeling Politicologie. Studenten en medewerkers kunnen individuele ondersteuning krijgen bij het vinden van literatuur en data. Je kunt contact opnemen met de informatiespecialist voor onder andere:

  Onderzoekers die gebruik willen maken van Eurostat microdata kunnen hiervoor contact opnemen met Bjorn Witlox, b.witlox@uva.nl

Rika Theo
Informatiespecialist Politicologie
Ondersteuning nodig bij onderzoek en onderwijs? Vragen over de collectie of een aanschafverzoek? Neem contact met me op!
Bel of chat met Rika via MS Teams