Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Met het UvA Diamant Open Access Fonds worden ‘diamant open access’-initiatieven gesteund: publicatieplatforms en tijdschriften die geen kosten in rekening brengen voor publiceren of lezen. Voor nieuw op te starten, beginnende of bewezen UvA diamant open access-initiatieven is het ook dit jaar weer mogelijk financiering uit het fonds aan te vragen. De nieuwe ronde voor aanvragen sluit op 1 juli 2023.

Het UvA Diamant Open Access Fonds kent twee routes voor financiering. Voor beide routes is jaarlijks € 50.000 beschikbaar.

Het gaat in deze ronde om aanvragen voor financiering uit Route 2: het opstarten van nieuwe of professionalisering van bestaande UvA-diamant initiatieven.

Route 1: Initiatieven waarin door UvA-onderzoekers is gepubliceerd

De UvA doneert aan diamant open access initiatieven waarin door UvA-onderzoekers een wetenschappelijk artikel is gepubliceerd wanneer deze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het is voor deze route niet mogelijk een aanvraag in te dienen. De Bibliotheek identificeert Diamant Open Access initiatieven die in aanmerking komen voor een uitkering via het registratiesysteem Pure. Uitkeringen voor 2022 zullen in juli dit jaar plaatsvinden.

Route 2: UvA initiatieven

Voor het opstarten van nieuwe of professionalisering van bestaande UvA-diamant initiatieven kunnen tot 1 juli 2023 aanvragen voor eenmalige financiering uit het fonds ingediend worden. 

De procedure en voorwaarden voor het indienen van een aanvraag voor Route 2 kunnen opgevraagd worden bij Pascal Braak (p.braak@uva.nl), open access specialist van de Bibliotheek.