Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Docenten kunnen hun studenten voortaan gemakkelijk via Canvas attenderen op databases, artikelen en boeken die in een cursus aanbevolen of verplicht zijn.

Onlangs heeft de Bibliotheek een koppeling gelegd tussen de digitale leeromgeving Canvas en de bibliotheekcatalogus CatalogusPlus. Door deze koppeling hoeven docenten informatie niet meer handmatig te kopiëren uit het ene systeem en te plakken in het andere. In de content-editor van Canvas staan nu CatalogusPlus en de database-selector in de lijst van externe tools, waar onder andere ook YouTube te vinden is.

De koppeling tussen Canvas en de bibliotheeksystemen geeft docenten gemakkelijk toegang tot miljoenen boeken en artikelen en ruim 400 databases. Een fijne bijkomstigheid is dat docenten zich geen zorgen hoeven te maken over eventueel auteursrecht op de literatuur die zij op deze manier opnemen in hun cursussen. De literatuur wordt via links en met een duidelijke bronvermelding in Canvas getoond. Daarbij beschikken de cursussen op deze manier altijd over actuele informatie. Bij updates worden de verwijzingen in Canvas namelijk geüpdatet.

Benieuwd hoe je de koppeling gebruikt? Bekijk de video of download de instructies.

Video wordt geladen..