Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Vanaf 3 september wordt er gestart met de werkzaamheden asbestsanering, strippen en ontmantelen in de locatie van de nieuwe Universiteitsbibliotheek (UB) op het Binnengasthuisterrein, in de gebouwen BG13a/14 aan de Vendelstraat 2 en 8. De werkzaamheden tijdens de eerste fase duren tot 30 november, hierbij wordt weinig tot geen overlast verwacht. Vanaf december vangt de volgende bouwfase aan, waarbij de alle werkzaamheden onder het grondoppervlak worden uitgevoerd, de zogeheten ‘onderbouw’ (funderingen, kelders, damwanden), deze fase kan meer overlast met zich meebrengen.

top

Werkzaamheden asbestsanering, strippen en ontmantelen – 3 september t/m 30 november

Tijdens deze fase, die wordt uitgevoerd door Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken B.V.,  vinden er voornamelijk –niet constructieve- inpandige werkzaamheden plaats en worden enkele buitengevels gesaneerd. Er wordt gewerkt met licht (elektrisch) handgereedschap wat niet tot overlast zal leiden. Het bouwafval wordt in rolcontainers, via twee bouwliften afgevoerd naar het verzamelpunt op het bouwterrein op de hoek Nieuwe Doelenstraat-Binnengasthuisstraat. Enkele keren per dag halen vrachtwagens de containers op om op een externe locatie het afval te scheiden. Zo zijn er weinig werkzaamheden op het bouwterrein en blijft de overlast beperkt.
Het bouwterrein wordt afgezet met een dichte houten schutting en zal op afstand worden bewaakt. De schutting wordt aan de binnenzijde voorzien van geluidswerende schotten waardoor het geluid dat ontstaat tijdens het laden en lossen van vrachtauto’s wordt verminderd. Op- en afrijden van het bouwterrein wordt gedaan met behulp van een verkeersregelaar.

Gebruik openbare ruimte

Om de verkeersdruk in de Nieuwe Doelenstraat niet onnodig te laten toenemen, vindt het transport buiten de spitsuren plaats, na 09.00 uur. Auto’s voor het woon-werkverkeer van medewerkers van Vlasman worden niet in de nabijheid geparkeerd (m.u.v. één auto binnen het bouwterrein, voor noodgevallen), eventuele personeelsfietsen worden gestald binnen het bouwterrein. Huisvesting van dit personeel wordt inpandig ingericht.

Rooien bomen

De bomen in de binnentuin en een aantal bomen rondom de gebouwen worden al in de beginfase van de werkzaamheden gerooid. De overige bomen op het openbare gebied worden tussen nu en 30 november gerooid, wanneer het voor de uitvoering van de werkzaamheden strikt noodzakelijk is.

Werktijden

De reguliere bouwtijden zijn van 07.00-16.00 uur. Omdat de werkzaamheden voornamelijk binnenpandig plaatsvinden en er geen constructieve werkzaamheden worden uitgevoerd is er weinig tot geen overlast te verwachten. Op de dagen dat er wel sprake is van geluidshinder, wordt er rekening gehouden met de directe omgeving door de werkzaamheden pas vanaf 08.00 uur te starten.