Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Algemene rechtsleer

Databanken

DRoits ANTiques
Bibliografie met verwijzingen naar publicaties over wetten en regels, op zowel juridisch, politiek, economisch en sociaal gebied van de landen om de Middellandse zee. Niet alleen uit de Griekse en Romeinse wereld, maar ook van landen als Perzië, Nabije Oosten en Egypte.

Legal Intelligence
Databank met toegang tot vrijwel alle full text beschikbare Nederlandse juridische bronnen: wet- en regelgeving, jurisprudentie, officiële publicaties, juridische tijdschriftencollectie en naslagwerken.

Nederlands Centrum voor Rechtshistorische Documentatie en Rechtsiconografie (NCRD)
Beschrijvingen van ruim 55.000 titels van boeken en artikelen afkomstig uit bundels of tijdschriften over o.a. oud-Nederlands recht, Romeins recht en koloniaal recht.

Oxford International Encyclopedia of Legal History
Bestrijkt het recht in de wereld in acht rechtstradities en geografische/culturele gebieden: o.a. Oud-Grieks recht, Romeins recht, Chinees recht, het Engelse ‘common law’ en Islamitisch recht. Elk artikel (1.000 in totaal) bevat verwijzingen naar verwante artikelen en een bibliografie met aanvullende literatuur.

Rechtsorde
Via één zoekscherm toegang tot vrijwel alle full text beschikbare Nederlandse juridische bronnen: wet- en regelgeving,  jurisprudentie, officiële publicaties, juridische tijdschriftencollectie en naslagwerken.

(Hand)boeken

In de bibliotheek zijn boeken over rechtsgeschiedenis te vinden bij plaatsnummer G, rechtssociologie bij plaatsnummer R en rechtsfilosofie bij plaatsnumer H. Kijk hiervoor op de plattegrond.

Zie ook de gids Juridische literatuur - Boeken.