Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Zoeken in databases vanuit CatalogusPlus. Vanaf dinsdag 31 mei is dit mogelijk. De Bibliotheek integreert op die dag de databases uit de database-selector in CatalogusPlus. Gebruikers zullen hier geen hinder van ondervinden; de wijzigingen zullen achter de schermen worden doorgevoerd. Wel zal de zogenoemde interface er anders uit komen te zien.

De Bibliotheek werkt continu aan het verbeteren van systemen om het zoeken naar wetenschappelijke literatuur en data zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Gebruikers van de Bibliotheek zijn bekend met CatalogusPlus, de catalogus van de Bibliotheek die de bibliotheekcollecties doorzoekt en waarin je ook online bronnen zoals e-books en artikelen kunt vinden. Vanaf 31 mei worden de databases waar de Bibliotheek toegang tot biedt hieraan toegevoegd.

CatalogusPlus als startpunt

Door de functionaliteit van de Database-selector te integreren in CatalogusPlus, gaat de catalogus meer als een startpunt fungeren voor het zoeken naar wetenschappelijke literatuur en data. Het aantal systemen van de Bibliotheek wordt hierdoor overzichtelijker. Bovendien wordt de manier van zoeken naar materialen, zoals boeken en tijdschriften, en zoeken naar databases meer uniform.

Nieuwe interface, verbeterde zoekfunctie

Wil je zoeken in de ruim 500 databases waar de Bibliotheek toegang tot biedt? Gebruik dan de knop Databases, bovenaan in CatalogusPlus. Vanaf 31 mei zul je zien dat de zoekomgeving voor databases er anders uitziet. De stijl van de nieuwe interface sluit aan bij de rest van CatalogusPlus. In plaats van een overzicht van databases kun je zoeken in een zoekbalk (met automatische aanvulfunctie). Verder kun je filteren op vakgebied of type zoals je gewend bent.

Daarnaast blijft de URL databases.uba.uva.nl voorlopig beschikbaar en zal deze met de overgang verwijzen naar de nieuwe plek in CatalogusPlus. Handig voor degenen die deze URL al eens hebben opgeslagen bij hun favorieten.

Functionaliteit in Canvas

In de huidige situatie zijn er databases ingebed in Canvas. Deze functionaliteit voor het opnemen van (metadata van) databases in Canvas zal op dezelfde datum, dinsdag 31 mei, worden overgezet. Bestaande links zullen na overzetting doorverwijzen naar de nieuwe plek van databases in CatalogusPlus.

Vragen?

Vraag het de Bibliotheek.