Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Lijkt het jou ook handig om bij een gevonden artikel in CatalogusPlus in een oogopslag de link naar de bijhorende pdf te krijgen? Met de tool LibKey wordt dat voor een groot aantal artikelen mogelijk. De Bibliotheek heeft tot juli 2021 een proeflicentie om deze tool uit te proberen.

In CatalogusPlus vind je bij tijdschriftartikelen altijd een verwijzing naar de artikelpagina van de uitgever met link naar de pdf-versie van het artikel. Nu bestaat er een snellere manier om artikelen te kunnen raadplegen: gedurende de proeflicentie op LibKey tref je bij een groot aantal artikelen ook een directe link naar de pdf-versie van het artikel en een link naar de inhoudsopgave van het betreffende tijdschriftnummer.

Bovendien voegt LibKey een afbeelding van de omslag van het betreffende tijdschrift toe aan de titelbeschrijving van het artikel.

Voorbeeld van een zoekpdracht met LibKey (Afbeelding: CatalogusPlus).

Scopus

Ook in de database Scopus kun je naast de gebruikelijke UvALinker button met link naar de artikelpagina van de uitgever nu een UvA LibKey full text link aantreffen.

Andere zoekopties

Het is ook mogelijk om de pdf van een artikel zelf te zoeken door de DOI of PMID van het artikel in te voeren in het LibKey zoekvenster voor de Bibliotheek UvA of deze te plakken in de volgende URL: https://libkey.io/{doi/pmid}.

Door de LibKey browserextensie te installeren in je favoriete browser, krijg je ook op webpagina’s van wetenschappelijke uitgevers en diensten als Wikipedia, PubMed of ResearchGate links te zien naar de volledige digitale versie van artikelen in open access of uit tijdschriften waarop de Bibliotheek UvA is geabonneerd.

LibKey werkt zowel binnen als buiten het UvA netwerk. De proef loopt t/m juni 2021.

Laat je ons weten wat je ervan vindt, heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op met de Bibliotheek.