Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De collectie van de Bibliotheek UvA is mede tot stand gekomen dankzij schenkingen en bruiklenen van onderzoekers, verzamelaars, UvA-medewerkers en vele anderen die zich bij de bibliotheek betrokken voelden.

Deze schenkingen en bruiklenen dragen in belangrijke mate bij aan het onderzoek en onderwijs van de Universiteit van Amsterdam en aan de rijkdom van haar bibliotheek.

Als u materiaal aan de bibliotheek wilt schenken, dan kunt u contact opnemen met de Bibliotheek, via de link onderaan deze pagina. Stuur indien mogelijk een (elektronische) lijst met de titels en vermeld daarbij in welke staat het materiaal verkeert. Uw aanbod wordt beoordeeld door een medewerker die bekend is met het onderwerp van de aangeboden publicaties.

De Bibliotheek UvA is niet in staat alles te accepteren wat wordt aangeboden. Er wordt steeds een afweging gemaakt tussen het belang van het aanbod voor de al aanwezige collectie, de beschikbare magazijnruimte en de verwerkingskosten bij acceptatie. Enkele andere uitgangspunten bij de beoordeling van een geschenk zijn:

  • boeken of tijdschriften die al in het bezit van de bibliotheek zijn worden niet aangenomen;
  • losse tijdschriftnummers of –jaargangen neemt de bibliotheek in de regel niet aan tenzij deze een belangrijk hiaat in de collectie vullen;
  • materiaal dat in slechte staat verkeert wordt meestal niet opgenomen.

Als de Bibliotheek uw schenking accepteert maken we afspraken met u over selectie, transport, plaatsing, et cetera. Bij afwijzing van uw aanbod kan de Bibliotheek desgewenst een andere bestemming suggereren.