Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Hoe vind ik psychologisch testmateriaal?

Testotheek

Het testmateriaal in de testotheek van het Library Learning Centre Roeterseilandcampus is op te zoeken via de psychologische tests catalogus. De tests worden alleen uitgeleend of ter inzage gegeven aan medewerkers van de afdeling psychologie en de afdeling pedagogiek en onderwijskunde (POW) van de UvA en personen die toestemming hebben gekregen van een medewerker van een van deze afdelingen. Tests kunnen aangevraagd worden via het formulier Aanvraag materiaal Testotheek.

PsycINFO

De database PsycINFO biedt verschillende mogelijkheden om naar (informatie over) psychologische tests te zoeken, bekijk het onderdeel over psychologische tests in onze tutorial voor tips.

COTAN-testdatabase

De COTAN-testdatabase bevat beschrijvingen en beoordelingen van de kwaliteit van psychodiagnostische instrumenten door de Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN) van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Het bestand heeft een uitgebreide zoekfunctie.

Mental Measurements Yearbook (MMY)

Het Mental Measurements Yearbook bevat beschrijvingen en beoordelingen van de kwaliteit van psychodiagnostische instrumenten van het Buros Institute of Mental Measurements in de Verenigde Staten. Het is aan te bevelen om eerst in Test Reviews Online op te zoeken of een test door hen beoordeeld is. Vervolgens kun je in de bibliotheek de papieren versie van dit jaarboek raadplegen.

De database TestLink bevat beschrijvingen van meer dan 25.000 meetinstrumenten uit de Test Collection van de Educational Testing Service (ETS) in de Verenigde Staten en is daarmee een van de grootste databases op dit gebied. Het merendeel van de tests in deze database is gemaakt door auteurs van buiten ETS en het downloaden van tests voor onderzoeksdoeleinden is doorgaans niet gratis.