Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
UvA-linker

Wat is UvA-linker?

Je ziet in een database een verwijzing naar een artikel of boek dat je graag in zijn geheel wilt lezen. Is het misschien digitaal beschikbaar of anders op papier, het liefst bij de UvA? Via UvA-linker ( voorbeeld) zie je dit direct. UvA-linker legt een brug tussen diverse digitale bibliotheekbestanden en -diensten.

Wat biedt UvA-linker?

  • Directe toegang tot de volledige tekst:
    als de Bibliotheek van de UvA toegang (gekocht) heeft tot de digitale versie van deze publicatie, dan leidt UvA-linker hier direct naartoe.
  • Informatie over de beschikbaarheid van een gedrukte publicatie: als er geen digitale toegang is tot de volledige tekst, kun je via de links naar Paper version of this book / journal een automatische zoekactie doen in bibliotheekcatalogi en snel vaststellen of de publicatie beschikbaar is bij de UvA of een andere bibliotheek in Nederland. 

Hoe is UvA-linker bereikbaar?

Het gebruik van UvA-linker is mogelijk

  • op netwerkpc's binnen de UvA-gebouwen
  • na inloggen op een database met uw UvAnetID;
  • op computers die via UvAvpn met de UvA verbonden zijn.

Als je een digitaal artikel op een later tijdstip wilt kunnen openen, moet je er zeker van zijn dat de link naar het artikel stabiel is. Voor een betrouwbare, persistente link kun je het webadres van UvA-linker gebruiken.