Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Zoeken in de collectie

Stabiel linken

Als u een digitaal artikel op een later tijdstip wilt kunnen openen, moet u er zeker van zijn dat de link naar het artikel stabiel is. Het webadres dat u in de browser ziet staan, bevat vaak gegevens die alleen op dat moment geldig (sessiegebonden) zijn. Als u dit webadres ongewijzigd opslaat en het artikel later probeert te openen, komt u waarschijnlijk niet verder dan de melding 'The page cannot be found'. Voor een betrouwbare, persistent link kunt u UvA-linker of een Digital Object Identifier (DOI) gebruiken.

UvA-linker

UvA-linker

Het webadres van UvA-linker kan worden gebruikt als stabiele link. Wanneer u het scherm van de UvA-linker open heeft staan in Internet Explorer kunt u met Ctrl-N een adresbalk te voorschijn brengen en het adres kopiëren.

Digital Object Identifier (DOI)

Veel artikelen gaan vergezeld van een Digital Object Identifier (DOI). Dit is een unieke gegevensreeks waarmee een permanente link naar het artikel gelegd wordt.

U vindt deze code meestal direct bij het abstract, soms na doorklikken op 'Cross Ref' of 'Full Text'. Door de code te plakken in een DOI-resolver wordt de link opnieuw gelegd en komt u weer bij het artikel. Het is ook mogelijk om met enkele artikelgegevens de bijbehorende DOI op te zoeken.