Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Zoeken in de collectie

Thuistoegang

thuistoegang

Voor UvA-studenten en -medewerkers

Studenten en medewerkers van de UvA kunnen de databases en digitale tijdschriften waarop de Bibliotheek geabonneerd is ook buiten de UvA raadplegen na inloggen met UvAnetID.

Kom je hierbij problemen tegen? Wellicht is dit probleem al bekend. Zo niet, dan stellen we het zeer op prijs om dit te vernemen.

Een alternatieve mogelijkheid is UvAvpn. Door UvAvpn software eenmalig te installeren en bij elke sessie te activeren, krijg je toegang tot de digitale bronnen van de Bibliotheek. Er is een uitgebreide handleiding beschikbaar. UvAvpn is een dienst van ICTS. Bij technische problemen graag contact opnemen met de Servicedesk van het ICTS.

Voor buitenpromovendi

Buitenpromovendi kunnen bij de personeelsafdeling van de faculteit verzoeken om hun gegevens in SAP in te voeren als gast-buitenpromovendus. Aan die status is een UvAnetID verbonden, met dezelfde mogelijkheden als UvA-studenten en -medewerkers hebben.

Voor gepensioneerden

UvA-gepensioneerden kunnen een account aanvragen waarmee zij thuis toegang krijgen tot de databases en elektronische tijdschriften van de bibliotheek. Vul hiervoor het webformulier in.

Niet aan de UvA verbonden?

Wie niet verbonden is aan de UvA, kan via de thuispc geen digitale bronnen van de UvA raadplegen. Dit houdt verband met licentieovereenkomsten tussen de UvA en uitgevers van elektronische publicaties. 'Derden' kunnen dit materiaal wel raadplegen via de publiekspc's in diverse bibliotheekvestigingen.