Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Zoeken in de collectie

Thuis toegang tot databases, e-journals en e-books

thuistoegang

Voor UvA-studenten en -medewerkers: geen UvAvpn, wel toegang!

Studenten en medewerkers van de UvA kunnen de databases, e-journals en e-books van de Bibliotheek overal, dus ook thuis raadplegen na inloggen met hun UvAnetID. Voorwaarde is dat je de juiste weg bewandelt naar deze content. Die start altijd bij de Bibliotheek-website, in het bijzonder:

databases

e-books

digitale tijdschriften

De bronnen die je hiermee vindt, hebben een link die vanzelf om je UvAnetid vraagt, wanneer je je fysiek niet op de UvA bevindt.

Het activeren van UvAvpn is hiervoor niet nodig, maar wanneer je de vpn hebt aanstaan is het inloggen met UvAnetID niet meer nodig.

Kom je hierbij problemen tegen? Wellicht is dit probleem al bekend. Zo niet, dan stellen we het zeer op prijs om dit te vernemen.

Voor buitenpromovendi

Buitenpromovendi kunnen bij de personeelsafdeling van de faculteit verzoeken om hun gegevens in SAP in te voeren als gast-buitenpromovendus. Aan die status is een UvAnetID verbonden, met dezelfde mogelijkheden als UvA-studenten en -medewerkers hebben.

Voor gepensioneerden

UvA-gepensioneerden kunnen een account aanvragen waarmee zij thuis toegang krijgen tot de databases en elektronische tijdschriften van de bibliotheek. Vul hiervoor het webformulier in.

Niet aan de UvA verbonden?

Wie niet verbonden is aan de UvA, kan via de thuispc geen digitale bronnen van de UvA raadplegen. Dit houdt verband met licentieovereenkomsten tussen de UvA en uitgevers van elektronische publicaties. 'Derden' kunnen dit materiaal wel raadplegen via de publiekspc's in diverse bibliotheekvestigingen.