Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Zoeken in de collectie

Hoe vind ik impactfactoren?

De impactfactor is het gemiddeld aantal citaties van artikelen die de afgelopen 2 jaar in een bepaald tijdschrift gepubliceerd zijn. Hoe hoger de waarde, hoe meer prestige een tijdschrift heeft. Dit getal krijgt inhoud als men het afzet tegen de impactfactoren van andere tijdschriften op hetzelfde vakgebied.

Exacte en sociale wetenschappen

De impactfactor van tijdschriften uit de exacte en sociale wetenschappen zijn te vinden in de Journal Citation Reports. Kies de Science Edition of de Social Sciences Edition. Je kunt de impactfactor van een bepaald tijdschrift opzoeken, maar ook een lijst van tijdschriften voor een (sub)discipline, uitgever of land opvragen. De lijst is te sorteren op impactfactor. 

Rechtsgeleerdheid

De impactfactor van juridische tijdschriften zijn te vinden op de website Law Journals: Submissions and Ranking. Kies journal name words en vink IF aan om de impactfactor van een bepaald tijdschrift te vinden. Voor een lijst van tijdschriften: kies een onderwerp en/of land en vink IF aan.

Alternatieve indicatoren

Naast de impactfactor zijn er andere indicatoren waarmee het aanzien van een wetenschappelijk tijdschrift wordt aangegeven.

Scimago journal rank

Deze indicator geeft aan hoevaak artikelen in één bepaald tijdschrift in totaal zijn geciteerd en houdt rekening met het belang en het prestige van de citerende tijdschriften. Meer informatie.
 

Eigenfactor

De Eigenfactor is het gemiddeld aantal citaties van artikelen die de afgelopen 5 jaar in een bepaald tijdschrift  gepubliceerd zijn. In de Eigenfactor is het prestige meegewogen van de tijdschriften waarin de citaties verschenen zijn, namelijk het aantal keren dat uit die tijdschriften is geciteerd. De Eigenfactor van een tijdschrift is te vinden op de Eigen website en in de Journal Citation Reports.