Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Studenten

Studieplekken

In verband met de gefaseerde heropening naar aanleiding van corona, heeft de Bibliotheek maatregelen moeten treffen voor het studeren in de bibliotheek. Lees over het reserveren van een studieplek.

 

De bibliotheek biedt op iedere campus een breed palet aan studieplekken; er zijn meer dan 4500 plekken om uit te kiezen. Je kunt individueel studeren of in een groep, in open of gesloten ruimte. Alle studieplekken zijn voorzien van draadloos internet en goed bereikbare stopcontacten. In de samenwerkruimtes vind je whiteboards en/of schermen.

Reserveren studieplekken | UvA Spacefinder

Zoek je een computer? Een rustige plek om te studeren? Of misschien een ruimte om samen te werken met medestudenten? De Bibliotheek stelt verschillende studieplekken beschikbaar. Al deze studieruimtes kun je vinden via UvA Spacefinder. In de UB Singel, het Library Learning Centre op Roeterseiland of op Sciencepark kun je zelfs studieplekken reserveren.

 

Lees verder over UvA Spacefinder en het gebruik hiervan.

Studeren in tentamentijd

Tijdens de tentamenperiode is de druk op studieplaatsen groot. De Bibliotheek hanteert in die periode dan ook ruimere openingstijden en biedt extra studieplekken. Voor informatie over extra studieplekken houd de locatiepagina in de gaten, maar ook de informatieschermen op campus en de berichten op onze sociale mediakanalen.

Toegangsbeleid: vergeet je kaart niet!

Studieplekken in de UB Singel en het LLC Roeterseiland zijn ’s avonds en in het weekend alleen toegankelijk met een geldige UvA/HvA-collegekaart of een lenerspas. In tentamenperiodes is er ’s avonds en in het weekend geen toegang voor studenten en medewerkers van andere universiteiten.

Desktop pc nodig?

Op iedere campus biedt de Bibliotheek individuele studieplekken met pc. Op deze pc’s kun je terecht voor specifieke software, zoals SPSS. Alle pc’s loggen na 30 minuten inactiviteit automatisch uit. Ook staan er 15-minuten-pc's op de meeste locaties, bedoeld voor kort gebruik. Deze loggen na een kwartier uit en je kunt dan niet gelijk weer inloggen.

Studeren met een beperking

Ten behoeve van studenten met een functiebeperking heeft de Bibliotheek verschillende voorzieningen.

Huisregels op studieplekken

  • Telefoneren en eten is niet toegestaan in de studieruimtes. 
  • Drinken mag alleen in afgesloten verpakking de studieruimtes in.
  • Veroorzaak geen geluidsoverlast.
  • Laat je spullen niet onbeheerd achter.
  • Houd geen studieplekken onnodig bezet. Neem je een pauze langer dan 30 minuten? Maak dan je plek vrij voor een ander.

Suggesties

De Bibliotheek spant zich in om voldoende en kwalitatief goede studieplekken te bieden. Heb je suggesties voor verbetering van de studieplekken of een klacht? Neem contact op via Vraag het de Bibliotheek.