Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
Studenten

Studieplekken

De bibliotheek biedt op iedere campus een breed palet aan studieplekken; er zijn meer dan 4500 plekken om uit te kiezen. Je kunt individueel studeren of in een groep, in open of gesloten ruimte. Alle studieplekken zijn voorzien van draadloos internet en goed bereikbare stopcontacten. In de samenwerkruimtes vind je whiteboards en/of schermen.

Bekijk de locaties en openingstijden

Bekijk het overzicht van studieplekken in UvA Spacefinder

Reserveren studieplekken

Een studieplek reserveren in de UB Singel, LLC Roeterseiland of Sciencepark? Dit kan via UvA Spacefinder. Je kunt kiezen tussen studiekabinetten, projectruimtes of werkplek met pc. Het aanbod verschilt per locatie.

Zorg ervoor dat je binnen 15 minuten aanwezig bent wanneer je een reservering hebt staan, anders komt deze te vervallen. Houd er ook rekening mee dat je maximaal 12 uur aan reserveringen uit mag hebben staan.

Studeren in tentamentijd

Tijdens de tentamenperiode is de druk op studieplaatsen groot. De Bibliotheek hanteert in die periode dan ook ruimere openingstijden en biedt extra studieplekken. Voor informatie over extra studieplekken houd de locatiepagina in de gaten, maar ook de informatieschermen op campus en de berichten op onze sociale mediakanalen.

Toegangsbeleid: vergeet je kaart niet!

Studieplekken in de UB Singel en het LLC Roeterseiland zijn ’s avonds en in het weekend alleen toegankelijk met een geldige UvA/HvA-collegekaart of een lenerspas. In tentamenperiodes is er ’s avonds en in het weekend geen toegang voor studenten en medewerkers van andere universiteiten.

De Bibliotheek tijdens tentamenperiodes

Desktop pc nodig?

Op iedere campus biedt de Bibliotheek individuele studieplekken met pc. Op deze pc’s kun je terecht voor specifieke software, zoals SPSS. Alle pc’s loggen na 30 minuten inactiviteit automatisch uit. Ook staan er 15-minuten-pc's op de meeste locaties, bedoeld voor kort gebruik. Deze loggen na een kwartier uit en je kunt dan niet gelijk weer inloggen.

Bekijk een overzicht van de beschikbare software

Bekijk het overzicht van beschikbare pc’s op dit moment

Studeren met een beperking

Ten behoeve van studenten met een functiebeperking heeft de Bibliotheek verschillende voorzieningen.

Lees over de mogelijkheden

Huisregels op studieplekken

  • Telefoneren en eten is niet toegestaan in de studieruimtes. 
  • Drinken mag alleen in afgesloten verpakking de studieruimtes in.
  • Veroorzaak geen geluidsoverlast.
  • Laat je spullen niet onbeheerd achter.
  • Houd geen studieplekken onnodig bezet. Neem je een pauze langer dan 30 minuten? Maak dan je plek vrij voor een ander.

Suggesties

De Bibliotheek spant zich in om voldoende en kwalitatief goede studieplekken te bieden. Heb je suggesties voor verbetering van de studieplekken of een klacht? Neem contact op via Vraag het de Bibliotheek.

Vraag het de Bibliotheek