Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Studenten

Laptops en internet

in bibliotheeklocaties

chromebooks

Draadloos internet 

Studeren zonder wifi is tegenwoordig bijna ondenkbaar. Daarom kun je in de studiecentra en bibliotheken makkelijk verbinding maken met je UvAnetID. Tip! Als je verbinding maakt via de UvA wifiportal weet je zeker dat je veilig werkt. 

Ben je niet verbonden aan de UvA? Dan kun je verbinding maken met het eduroam netwerk. Ook is er het UvA Open Wifi netwerk; dit is wel het minst snelle en minst veilige netwerk.

Laptop lenen

Bij de informatiebalies van UB Singel, Bibliotheek P.C. Hoofthuis, Bibliotheek Roeterseiland en Bibliotheek Science Park leen je als UvA-student gratis een Chromebook voor één dag. Je kunt daarmee inloggen met je UvAnetID en met je Google-account. Neem wel je collegekaart mee en zorg dat je ‘m voor sluitingstijd inlevert.
Werk je makkelijker op een Windows-laptop? Die kun je lenen bij Bibliotheek Science Park voor € 2,50 per dag, wel volgens een aantal regels.

Laptop op slot zetten

Even pauze? Zorg dat je je laptop op slot zet. Bij de informatiebalie van de UB Singel leen je er een gratis voor een dag. Hoe het werkt? Het ene uiteinde van de kabel sluit je aan op je Windows-laptop, het andere uiteinde aan een tafel of pilaar.
De Bibliotheek is niet aansprakelijk bij verlies van eigendommen.

Problemen met je laptop? Kom naar het spreekuur!

Speciaal voor UvA-studenten is er wekelijks een ‘laptop spreekuur’. Hier kan je je UvA gerelateerde problemen voor leggen aan onze ICTS-deskundigen. Denk bijvoorbeeld aan issues op de UvA met printen, haperend internet of e-journals en databases via UvA VPN.

Je bent welkom op:

  • Bibliotheek Roeterseiland: woensdag 12.00 - 13.00 uur.
  • UB Singel: donderdag 11.00 - 12.00 uur.
  • Bibliotheek Science Park: dinsdag en donderdag 12.00 - 13.00 uur.