Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Studenten

Scriptie publiceren

Ben je bezig met je scriptie? Dan wil je deze misschien straks online publiceren. Je scriptie komt dan in UvA Scripties, een digitale omgeving van de Bibliotheek, via welke je scriptie gemakkelijk vindbaar wordt (ook via Google).

Jij hebt als maker het auteursrecht op je eigen scriptie en bepaalt dus zelf of jij je scriptie wil publiceren of niet. De UvA en de (meeste) faculteiten stimuleren open access publicatie van scripties om zo kennis met de samenleving te delen en inzicht te geven in het onderwijs aan de UvA.

Bij de meeste studierichtingen zal je de definitieve versie van je scriptie via Canvas uploaden. Vlak daarvoor moet je eerst een vragenlijst invullen in Canvas over specifieke punten waar je rekening mee moet houden bij publicatie.

Tip: Neem bijtijds de vragenlijst door en laat dit niet liggen tot het laatste moment van afstuderen.

Open een voorbeeld van de vragenlijst (pdf, 158kb)

Instructievideo | Hoe publiceer ik mijn scriptie?

Download de Nederlandse versie van het videoscript (pdf, 126kb)

Informatie per faculteit

Hieronder volgt aanvullende publicatieinformatie per faculteit. Let op: deze informatie wordt op dit moment herzien. Naar verwachting is de informatie begin januari 2020 weer up-to-date. Check tot die tijd bij je faculteit wat belangrijk voor je is bij het inleveren en/of publiceren van je scriptie.

 • Faculteit der Geneeskunde (AMC-UvA)

  Let op: onderstaande informatie wordt momenteel herzien door de faculteit (d.d. 20 januari 2020).

  Scripties van deze faculteit nemen we niet structureel op in UvA Scripties.

  Scriptietype: alleen masterscripties
  Verplicht openbaar: onbekend
  Embargo: onbekend

  Vragen? Stel ze aan Marjan Schumacher.

 • Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG)

  Let op: onderstaande informatie wordt momenteel herzien door de faculteit (d.d. 20 januari 2020).

  Bij deze faculteit moet je je scriptie digitaal aanleveren, uitgezonderd van de opleidingen binnen Sociale Wetenschappen. Waar precies? Dat vind je op de studentensite, onder de A-Z informatiepagina’s voor je studie, onder het kopje 'Scriptie' of 'Afstuderen' (bij Psychologie in de studentenhandleiding van de bachelor- en masterthese).

  Bij deze faculteit, met uitzondering van de opleidingen van de afdeling Psychologie, moet je je masterscriptie openbaarmaken. Wil je dat niet, of wil je docent dat niet, dien dan een Verzoek opschorting openbaarheid scriptie in bij de Examencommissie van de betreffende opleiding.

  Scriptietype
  - bachelor: verplicht (digitaal) inleveren via onderwijsbalie, scripties worden niet openbaar gemaakt
  - master: verplicht (digitaal) inleveren via onderwijsbalie, verplichte openbaarmaking met uitzondering van mastertheses voor de masters van Psychologie
  Verplicht openbaar: bachelorscripties: nee; masterscripties: ja (met uitzondering van mastertheses voor de masters van Psychologie)
  Embargo: mogelijk, met maximale periode van 5 jaar

  Bij Sociale Wetenschappen moet je de scriptie in één pdf-bestand mailen naar de onderwijsadministratie van de opleiding. Hoe je de scriptie moet aanleveren vind je op de studentensite, onder de A-Z informatiepagina’s van je opleiding, onder het kopje ‘Afstuderen’. Tijdens de afstudeerprocedure of bij het aanleveren van je scriptie kun je aan de onderwijsadministratie kenbaar maken of je je scriptie naast de archivering door de opleiding, ook wil laten opnemen in Scripties Online.

  Gepubliceerde scripties inzien? Ga naar FMG op UvA Scripties.
  Vragen? Stel ze aan Paulien Bosch.

 • Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR)

  Inleveren scriptie: via Canvas. Daar vind je informatie per afdeling en aanvullende eisen voor je scriptie per studierichting.

  Facultair beleid ten aanzien van publicatie:

  • Bachelor: scripties worden niet gepubliceerd
  • Master: keuze tot publicatie

  Kijk in UvA Scripties voor de gepubliceerde scripties van de FdR.

  Vragen?

  Neem contact op met de Juridische Bibliotheek: jb-fdr@uva.nl.