Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
Studenten

Video's informatievaardigheid

Hoe gebruik je Google Scholar? Hoe vind je e-books? Bekijk de video's in het onderstaande uitklapmenu op antwoord te krijgen op deze vragen.

 • Hoe gebruik je Google Scholar buiten de UvA?

  Via Google Scholar krijg je directe toegang tot de volledige tekst van artikelen uit de digitale bibliotheekcollectie van de UvA. In deze video zie je hoe je deze toegang instelt.

 • Hoe vind je e-journals?

  De UvA-bibliotheek heeft een groot aantal abonnementen op digitale tijdschriften. Bekijk in de  video hoe je ze kunt vinden.

 • Hoe vind je e-books?

  Wist je dat je via de UvA-bibliotheek toegang hebt tot een grote hoeveelheid e-books? In deze video ontdek je waar je ze vindt en onder welke voorwaarden je ze kunt gebruiken.

  Lees verder over Hoe vind ik e-books?

 • Hoe vind je citaties?

  Web of Science en Scopus zijn databases waarin je kunt zien welke artikelen naar een bepaalde publicatie verwijzen. Op die manier vind je meer publicaties over soortelijke onderwerpen. In deze video zie je hoe dat werkt.

  Lees verder over Hoe vind ik citaties?

 • Hoe bewaar je literatuurverwijzingen?

  Met de citatietools RefWorks, Mendeley en Zotero maak je automatisch verwijzingen en literatuurlijsten. Je kunt hiermee veel tijd besparen. In deze video zie je hoe je ze kunt gebruiken.

 • Hoe bedenk je goede zoektermen?

  De zoektermen die je gebruikt bepalen de hoeveelheid en kwaliteit van je zoekresultaten. In deze video krijg je tips en hulpmiddelen om op goede zoektermen te komen.