Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Draadloos internet voor bezoekers

Handleidingen en software

Bent u in het bezit van een UvAnetID? Dan kunt u gebruikmaken van het draadloze netwerk ‘uva’ of ‘eduroam’. Hiervoor dient u software te installeren.

Hoe maakt u verbinding?

Iedereen met een UvAnetID kan gebruikmaken van het draadloze netwerk van de UvA. Om verbinding te maken met het draadloze netwerk van de UvA moet u software installeren die zorgt voor de juiste instellingen op uw laptop, tablet of smartphone.

Er zijn twee manieren om deze software te downloaden.

1. Heeft u een internetverbinding? (zoals mobiel internet)

  • Ga naar https://wifiportal.uva.nl/. Op deze pagina wordt uw besturingssysteem gecheckt om de juiste software te downloaden (bijvoorbeeld Windows, Mac OS X of Android).
  • Controleer of uw besturingssysteem klopt en klik op ‘JoinNow’. Het downloaden van de software start.
  • Installeer deze software op uw apparaat.

2. Heeft u geen verbinding en bent u op een UvA-locatie?

  • Maak verbinding met het draadloze netwerk 'UvA Open Wi-Fi'. Op het Science Park maakt u verbinding met 'Amsterdam Science Park'.
  • Er wordt een nieuw scherm van uw browser geopend. Open zelf uw browser als dit niet gebeurt en klik op 'Verbinden'. U accepteert hiermee de voorwaarden.
  • Open, nadat u bent verbonden met het netwerk, uw internetbrowser en ga naar https://wifiportal.uva.nl (in Internet Explorer gaat u automatisch naar deze pagina). Op deze pagina wordt uw besturingssysteem gecheckt om de juiste software te downloaden (bijvoobeeld Windows, Mac OS X of Android).
  • Controleer of uw besturingssysteem klopt en klik op ‘JoinNow’. Het downloaden van de software start.
  • Installeer deze software op uw apparaat.

Let op: heb je een mobiele telefoon met Android (vanaf versie 5.0 en hoger)? Dan kan het zijn dat de applicatie Android System WebView het downloaden van de software blokkeert. Gebruik in dat geval een andere wifi-verbinding of je eigen mobiele netwerk. 

Na de installatie van de software

Na installatie van de software kunt u bij de UvA gebruikmaken van draadloos internet door het draadloze netwerk ‘uva’ of ‘eduroam’ te selecteren en in te loggen met uw UvAnetID.

Het draadloze netwerk 'uva' kunt u alleen gebruiken indien u beschikt over een 5 GHz wlan-kaart.

Draadloos internet op Windows zonder SecureW2

Vernieuw de wlan-driver voor u SecureW2 installeert

Het komt vaak voor dat de wlan-driver sterk verouderd is. Gebruik geen verouderde wlan-drivers. Controleer regelmatig de software. Daarnaast is het belangrijk om naast SecureW2 geen gebruik te maken van een wlan-manager zoals Intel(R) PROSet/Wireless WiFi Software of Broadcom Management Programs.

Handleiding wlan-driver vernieuwen