Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
Onderzoekers

Proefschrift publiceren

Ga je promoveren aan de UvA? Je dient dan van je proefschrift zowel een gedrukte versie als een identieke digitale versie voor online publicatie in te leveren.

Promoveren

Gedrukt

Voor de gedrukte uitgave van je proefschrift kun je gebruikmaken van de diensten van Amsterdam University Press (AUP). AUP kan het drukwerk verzorgen, desgewenst in combinatie met de opmaak. Bovendien kun je een handelseditie laten publiceren.

De proefschriftenservice van AUP

Online

Van alle UvA-proefschriften wordt een digitale versie opgeslagen in het wetenschappelijke archief van de UvA en, voor zover auteursrechtelijk toegestaan, openbaar gemaakt op UvA-DARE, de website waarop de universiteit haar wetenschappelijke publicaties presenteert. Op deze wijze draagt de UvA bij aan de wereldwijde beweging om de resultaten van wetenschappelijk onderzoek zonder beperkingen voor iedere geïnteresseerde digitaal beschikbaar te stellen. 

Materiaal op UvA-DARE is online makkelijk te vinden met bijvoorbeeld Google Scholar, zodat vrij toegankelijke onderzoeksresultaten snel breed verspreid kunnen worden. Open access vergroot het bereik en de impact van onderzoeksresultaten. Van alle publicaties die de universiteit online beschikbaar stelt op UvA-DARE blijken proefschriften het meest gedownload te worden. 

In het promotiereglement van de UvA is vastgelegd dat je verplicht bent een digitale versie van je proefschrift beschikbaar te stellen aan de universiteit en met de zogenaamde licentieovereenkomst toestemming te geven om je proefschrift openbaar te laten maken op UvA-DARE. In de brochure lees je meer over de procedure en is de licentieovereenkomst bijgesloten.

Brochure (pdf) Brochure (word)

Ook als je al wat langer geleden gepromoveerd bent aan de UvA kun je je proefschrift laten opnemen op UvA-DARE. Neem hiervoor contact op met de Bibliotheek van de UvA.

E-mail: dissertaties@uva.nl

Telefoon: 020 5252985