Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Gaat u promoveren aan de UvA? U dient dan van uw proefschrift zowel een gedrukte versie als een identieke digitale versie voor online publicatie in te leveren.
Promoveren

Gedrukt

Informatie over de procedure rond het gedrukte proefschrift vindt u op de pagina's met algemene informatie over promoveren aan de Universiteit van Amsterdam.

Online

Van alle UvA-proefschriften wordt een digitale versie opgeslagen in het wetenschappelijke archief van de UvA en, voor zover auteursrechtelijk toegestaan, openbaar gemaakt op UvA-DARE, de website waarop de universiteit haar wetenschappelijke publicaties presenteert. Op deze wijze draagt de UvA bij aan de wereldwijde beweging om de resultaten van wetenschappelijk onderzoek zonder beperkingen voor iedere geïnteresseerde digitaal beschikbaar te stellen. 

Materiaal op UvA-DARE is online makkelijk te vinden met bijvoorbeeld Google Scholar, zodat vrij toegankelijke onderzoeksresultaten snel breed verspreid kunnen worden. Open access vergroot het bereik en de impact van onderzoeksresultaten. Van alle publicaties die de universiteit online beschikbaar stelt op UvA-DARE blijken proefschriften het meest gedownload te worden. 

In het promotiereglement van de UvA is vastgelegd dat u verplicht bent een digitale versie van uw proefschrift beschikbaar te stellen aan de universiteit en met de zogenaamde licentieovereenkomst toestemming te geven om uw proefschrift openbaar te laten maken op UvA-DARE. In de brochure leest u meer over de procedure en is de licentieovereenkomst bijgesloten.

Ook als u al wat langer geleden gepromoveerd bent aan de UvA kunt u uw proefschrift laten opnemen op UvA-DARE. Als er geen digitale versie van het proefschrift beschikbaar is, zou de Bibliotheek een digitale scan van het proefschrift kunnen maken. Neem hiervoor contact op met de Bibliotheek van de UvA.

E-mail: dissertaties@uva.nl

Telefoon: 020 - 525 23 68