Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Met RefWorks leg je een eigen online literatuurbestand aan. Titels importeer je uit catalogi, databases en Google Scholar of voer je handmatig in. De titels kun je organiseren in folders en gebruiken voor literatuurverwijzingen in elke gewenste stijl in een Word-document. Alle studenten en medewerkers van de UvA kunnen RefWorks gebruiken.
RefWorks

Een citatiemanager kiezen

Naast RefWorks zijn Mendeley en Zotero beschikbaar als citatiemanager. Sta je voor de keuze, dan is er een overzicht van voor- en nadelen van elke citatietool.

RefWorks bestaat uit twee componenten: een website en een add-in of tabblad in Word. Maak eerst een account aan op de website en installeer daarna de add-in in Word.

Voor verdere uitleg zie de Refworks Handout

RefWorks-account aanmaken

Voor een account in New RefWorks heb je een UvA-mailadres nodig. Heb je geen UvA-mailadres en studeer je wel aan de UvA, neem dan contact op met Noor Breuning of Andreja Lekic.

 1. Ga naar New Refworks en kies Create account.
 2. Vul je UvA-mailadres in (dit kun je later nog veranderen), druk op Check en voer de gevraagde gegevens in.
 3. Je ontvangt van RefWorks een bevestigingsmail met je logingegevens. Je account blijft geldig zolang de UvA een licentie op Refworks heeft.

RefWorks in Word

 • Gebruik je een eigen computer, installeer RefWorks Citation Manager (RCM) via de Word Add-ins. Op UvA-computers is RCM als extra tab ingesteld.

  Let op: op UvA-computers is de oudere Write-n-Cite (WNC) plugin nog beschikbaar tot begin december 2023. Gebruik voortaan alleen nog RCM, en gebruik WNC en RCM niet door elkaar in één document!

  Voor verdere uitleg zie de  RefWorks Handout

 

Referenties verzamelen

 • Referenties importeren. Titels die je gevonden hebt in CatalogusPlus, databases en Google Scholar kun je direct importeren en opslaan in RefWorks. Bekijk de tips voor Titels importeren en opslaan
 • Referenties organiseren. Als je regelmatig titels importeert, is het aan te raden om de referenties te organiseren in folders. Creëer folders en verplaats de referenties van Not In Folder naar een folder. Je kunt ook subfolders aanmaken.
 • Referenties delen. Door een folder te delen, creëer je een link naar de inhoud van je folder. Je kunt aan de ander rechten geven om referenties van een gedeelde folder te wijzigen en van commentaar te voorzien.

 

Meer informatie