Let op! Bij het importeren van titels kun je kiezen tussen het exporteren naar de klassieke versie van RefWorks (Legacy) en een nieuwe RefWorks-versie. Kies de juiste versie door op de tegel te klikken en vink ‘don’t ask me this again‘ aan.

Vanuit CatalogusPlus

• Selecteer de gewenste titels door op de punaise te klikken
  • Ga naar je favorieten via de punaise rechts boven > Selecteer de titels
  • Druk op de 3 puntjes boven de lijst, kies RefWorks

RefWorks wordt geopend en nadat je bent ingelogd, worden de referenties automatisch geïmporteerd.

Wil je slechts één titel exporteren, klik in de lijst met zoekresultaten op de titel en kies Send to: RefWorks.

Vanuit Google Scholar

Activeer in Google Scholar de knop Import into RefWorks: druk op de 3 streepjes links boven, kies  Settings en kies bij Bibliography Manager voor RefWorks > Save.

Voortaan zijn je zoekresultaten in Google Scholar voorzien van een knop Import into RefWorks.

Vanuit een database

De meeste databases bieden een directe exportmogelijkheid naar RefWorks. De werkwijze is als volgt:

• bewaar de titels die je wilt importeren (Save, Mark, Add)
  • soms worden titels in een folder of e-shelf bewaard (Show, View, Folder)
  • klik op Export of Save en kies voor RefWorks

RefWorks wordt geopend en nadat je bent ingelogd worden de referenties automatisch geïmporteerd.

Vanuit Pubmed

In PubMed:

• selecteer de titels die je wilt importeren
  • send to > Choose destination: Citation Manager > Create file

In RefWorks:

• Add > Import references > Select a file from your computer
  • kies als import filter NLM PubMed

Vanuit WorldCat Discovery

In WorldCat Discovery:

• Selecteer de gewenste titels door op Opslaan te klikken, rechts van elke titel
  • Ga naar My items, rechts bovenin
  • Selecteer de titels > Exporteren > Export to RefWorks

Wil je slechts één titel exporteren, klik dan op Exporteren, rechts van de titel > Export to RefWorks.