Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

De nieuwe Universiteitsbibliotheek

opent in 2022 in het Universiteitskwartier
Lees het laatste nieuws
19 juni 2019
De functie van een bibliotheekgebouw was jarenlang vanzelfsprekend en werd niet ter discussie gesteld. Men kwam er om boeken te lenen, te lezen en je was er stil. Wie tegenwoordig een bibliotheek instapt heeft een ...
12 juni 2019
Het terrein van de Oudemanhuispoort en het Binnengasthuis kent een lange historie van uiteenlopende functies. Er waren in dit gebied een klooster, ziekenhuis, museum, woongebied en universiteit gevestigd. De ...
6 mei 2019
Zijn analoge tools nog relevant in het tijdperk van snelle technologische vooruitgang?

Ontdek de nieuwe UB

Jouw nieuwe UB

Vanaf 2022 opent de nieuwe UB haar deuren aan het Binnengasthuisterrein, in de voormalige Tweede Chirurgische Kliniek en het Zusterhuis, ook bekend als BG13/14. We springen even naar 2022...wat tref je aan?

Ontwerp

De nieuwe bibliotheek wordt in een voormalig ziekenhuis gehuisvest. Het pand bestaat uit 3 delen, de voormalige Tweede Chirurgische kliniek, het voormalige Zusterhuis en een deel nieuwbouw.

Feiten & cijfers

Op zoek naar de feiten & cijfers over de nieuwe UB? In een overzicht zie je wat er allemaal bij komt kijken.

Locatie

De nieuwe UB is het hart van het Universiteitskwartier. Het Universiteitskwartier is na het Science Park en de Roeterseilandcampus, de laatste campus die de universiteit vernieuwt.

Video

Wat wil jij in de nieuwe UB? Voor het ontwerp vroegen we aan studenten hoe hun ideale UB eruit zag.

Aan het woord

Hoe we de nieuwe UB voor elkaar krijgen? Met de meest gemotiveerde mensen, vakinhoudelijke deskundigheid en expertise hoe om te gaan met het huidige informatieaanbod en de laatste technologie. De projectleden komen hier een voor een aan het woord.
Contact & Veelgestelde vragen
Heb je een vraag? Bekijk dan de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen of heb je een suggestie? Neem dan gerust contact met ons op.
Rondleiding
Ben je nieuwsgierig naar de bouwplaats en wil je zien hoe de nieuwe UB wordt gebouwd? In het najaar van 2019 zullen er rondleidingen gegeven worden. Geïnteresseerd?