Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De nieuwe Universiteitsbibliotheek

opent in 2022 in het Universiteitskwartier
Lees het laatste nieuws
27 februari 2020
Nieuwsgierig naar de voortgang van de bouw van de nieuwe UB? Bekijk dan nu de eerste timelapse die we maakten in combinatie met dronebeelden. Tot de oplevering zullen we steeds de timelapse updaten.
23 september 2019
Ter gelegenheid van de 1e paal viering heeft schrijfster en dichteres Nicole Kaandorp een gedicht voorgedragen over de nieuwe UB. Luister en lees het gedicht.
16 september 2019
Op 16 september hebben stadsdeelbestuurder Ilse Griek en UvA-student Economie en Bedrijfseconomie Maya Moreno in aanwezigheid van omwonenden, medewerkers van de universiteit en andere bij de bouw betrokkenen de ...

Ontdek de nieuwe UB

Jouw nieuwe UB

Vanaf 2022 opent de nieuwe UB haar deuren aan het Binnengasthuisterrein, in de voormalige Tweede Chirurgische Kliniek en het Zusterhuis, ook bekend als BG13/14. We springen even naar 2022...wat tref je aan?

Ontwerp

De nieuwe bibliotheek wordt in een voormalig ziekenhuis gehuisvest. Het pand bestaat uit 3 delen, de voormalige Tweede Chirurgische kliniek, het voormalige Zusterhuis en een deel nieuwbouw.

Feiten & cijfers

Op zoek naar de feiten & cijfers over de nieuwe UB? In een overzicht zie je wat er allemaal bij komt kijken.

Locatie

De nieuwe UB is het hart van het Universiteitskwartier. Het Universiteitskwartier is na het Science Park en de Roeterseilandcampus, de laatste campus die de universiteit vernieuwt.

Aan het woord

Hoe we de nieuwe UB voor elkaar krijgen? Met de meest gemotiveerde mensen, vakinhoudelijke deskundigheid en expertise hoe om te gaan met het huidige informatieaanbod en de laatste technologie. De projectleden komen ...

In de media

Met name de Amsterdamse media volgen de bouw van de nieuwe UB op de voet. Bekijk de verzameling artikelen die zijn verschenen in verschillende media.
Contact & Veelgestelde vragen
Heb je een vraag? Bekijk dan de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen of heb je een suggestie? Neem dan gerust contact met ons op.
Rondleidingen
Ben je nieuwsgierig naar de bouwplaats en wil je zien hoe de nieuwe UB wordt gebouwd? Vanaf januari 2020 organiseren wij rondleidingen.