Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Locatie

De nieuwe UB is het hart van het Universiteitskwartier. Het Universiteitskwartier is na het Science Park en de Roeterseilandcampus, de laatste campus die de universiteit vernieuwt. De afgelopen jaren zijn BG 2 en Bijzondere collecties al verbouwd. Na de Bibliotheek worden ook BG3, BG5 en de Oudemanhuispoort verbouwd. Als je meer wil weten over de campusontwikkeling en plannen, kijk dan op www.campus.uva.nl. Uiteindelijk zal de Universiteitsbibliotheek worden omringt met diverse onderwijs en faculteitspanden van de UvA.
 
Het gebied is sinds lange tijd in bezit van de Universiteit, maar kent zijn oorsprong als klooster. Daarna zijn verschillende panden in gebruik geweest als (academisch) ziekenhuis, waaronder BG5, BG (kinderkliniek) en de Tweede Chirurgische kliniek en het Zusterhuis. In de laatste twee panden (Vendelstraat 2) zal de universiteitsbibliotheek worden gevestigd, met de toevoeging van een nieuwbouwvleugel.

De nieuwe bibliotheek is straks goed bereikbaar per fiets (er komt een ondergrondse stalling onder de UB), maar ook per tram en metro.

Plattegrond Universiteitskwartier nieuwe UB
Plattegrond Universiteitskwartier